Zuidlaren, Drenthe

*** Brinkhotel Zuidlaren

8-daagse paasreis
di 7 t/m di 14 april

Gegarandeerd vertrek! 

Rustig

1.355,00

Dagprogramma

Programma
Zuidlaren ligt in het noordelijkste puntje van Drenthe. Het landschap kenmerkt zich hier door ongerepte zandverstuivingen, bossen, heide en historische hunebedden. Omdat Zuidlaren, met het gelijknamige meer, onlosmakelijk verbonden is met ‘Berend Botje’ maken we bij aankomst een kleine ‘thema’-wandeling. Allereerst neemt de chauffeur ons mee op een tocht langs Nationaal Park de Drentsche AA. We onderbreken deze excursie voor een heerlijke lunch in restaurant De Rietschans. Verder gaan we nog wat verder noordwaarts om het Groninger Museum te bezoeken. In dit markante gebouw, dat op zich al tot discussie leidt over moderne museumarchitectuur, zijn vaak spraakmakende (kunst)tentoonstellingen te zien. Aansluitend kunt u op eigen gelegenheid winkelen of een optionele stadsrondvaart maken. Ook een kijkje in het Veenkoloniaal Museum in Veendam staat op het programma. Hier wordt het verhaal vanaf de Middensteentijd tot en met de Veenkoloniale Zeevaart geëxposeerd. Het is ondergebracht in het voormalige Rijks Hoogere Burger Schoolgebouw in de stijl van het Hollands Classicisme. Op Goede vrijdag hebben wij kaarten gereserveerd voor de Johannes Passion in de Grote Kerk van Emmen. Het Toonkunstkoor zingt het stuk met medewerking van professionele solisten en orkestbegeleiding door Musica Michaelis. Uw reisleider zal verder voorstellen doe voor het maken van facultatieve uitstapjes, bijvoorbeeld naar museummolen De Wachter of naar aardewerkfabriek Royal Goedewaagen. Het belooft een heerlijke paasweek te worden.

Hotel & omgeving

*** Brinkhotel Zuidlaren
Het Brinkhotel dankt zijn naam aan de ligging aan de brink, het dorpsplein. Modern comfort wordt hier met ouderwets gastheerschap en gezelligheid gecombineerd. Het hotel beschikt over een lift en een restaurant genaamd Eethuis voor Allen. Hier kunt u terecht voor zowel streekgerechten als maaltijden met een internationaal karakter waar met kerst extra aandacht aan wordt besteed. De ruime hotelkamers zijn voorzien van tv, telefoon, gratis wifi, bureau met stoel en kluisje. De badkamers hebben een douche, toilet en föhn.

Prijzen

Reissom
€ 1.355,-
p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk alleengebruik € 165,-

Inbegrepen
• vervoer vanaf huis v.v.
• volpensionverzorging
• lunchpakket terugreis
• 2x daags koffie/thee
• omschreven programma
• entreegelden

Niet inbegrepen
• extra uitstapjes

Vervoer

Vervoer

U wordt van huis opgehaald met een taxi of minibus en na afloop weer voor de deur thuis afgezet. Aankomst in de middag, terugreis na het ontbijt.