Stedenreis Monumentaal Amersfoort

Berghotel Amersfoort ****

4-daagse stedenreis
vrijdag 18 t/m maandag 21 juni 2021
vrijdag 9 t/m maandag 13 september 2021

Vitaal

Vitaal

750,00

Dagprogramma

Programma
Op de dag van aankomst krijgt u na de welkomstlunch een korte toelichting op de geschiedenis van het hotel dat, naast een landhuis, ook een kuurhotel is geweest. Vervolgens maken we een korte wandeling naar het Belgenmonument, in 1917-1918 door Belgische vluchtelingen gebouwd als dank voor de gastvrijheid. Op zaterdag bezoeken we in Spakenburg de weekmarkt en het museum tegenover de eeuwenoude scheepswerf. Binnen worden het historische boerenleven, de visserij en oude ambachten met een prachtige collectie klederdracht getoond. We zullen er lunchen in het museumcafé. 

De volgende dag stappen we aan boord van een rondvaartboot en maken we kennis met een deel van de historische, autoluwe binnenstad en rijke geschiedenis van Amersfoort. Terwijl we door de grachten varen bekijken we bekende monumenten als de waterpoort Monnikendam, het Huis met de Paarse Ruitjes en de Onze Lieve Vrouwentoren vanaf het water. Een kopje koffie en de lunch gebruiken we ook in een van de monumenten. Na de lunch brengen we een bezoek aan het Mondriaanhuis. Schilder Piet Mondriaan was een van de grondleggers van de geometrisch-abstracte kunst. Het museum bevindt zich in het geboortehuis van Mondriaan.

Hotel & omgeving

****Berghotel Amersfoort 
Het Best Western Plus Berghotel Amersfoort was voorheen een landhuis. Het ligt midden in het hart van Amersfoort, vlakbij het pittoreske centrum met haar middeleeuwse straten en pleinen. De menukaart is zeer gevarieerd en gebaseerd op verse, seizoensgebonden ingrediënten. In de bar kunt u desgewenst nog een afzakkertje nemen. De deluxe kamers zijn modern ingericht en beschikken over een flatscreen-tv, koffie-theefaciliteiten, bureau, kluisje, gratis WIFI en een zeer comfortabele badkamer met inloopdouche met beugel. De kamers zijn goed te bereiken met de lift.

Prijzen

Reissom
€ 750,- p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk alleengebruik € 115,-

Inbegrepen
vervoer vanaf huis v.v. 
volpension 
lunch aankomstdag 
programma zoals beschreven inclusief entreegelden

 

Vervoer

Vervoer

U wordt van huis opgehaald met een taxi of minibus en na afloop weer thuis afgezet. Aankomst voor de lunch, terugreis na het ontbijt.