Stedenreis Maritiem Rotterdam

SS Rotterdam ****

5-daagse stedenreis
maandag 21 t/m vrijdag 25 juni 2021
maandag 20 t/m vrijdag 24 september 2021

Vitaal

Vitaal

1.050,00

Dagprogramma

Programma
Het arrangement begint op de dag van aankomst met een lunch in het ongedwongen Lido-restaurant of bij mooi weer op het terras. ’s Middags wacht ons als kennismaking met het schip een rondleiding. U ziet wat een groot cruiseschip allemaal in huis heeft en hoe het leven aan boord er vroeger uitzag. Tijdens een korte film van enkele minuten wordt u meegenomen op een reis van Rotterdam naar New York. Tijdens één van de excursies gaan we het water op, maar dan met een rondvaartbootMidden in het drukke verkeer van zee- en binnenvaartschepen beleeft u een bijzondere vaartocht door de grootste haven van Europa. Verder maken we een bustocht o.l.v. een gids langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Rotterdam. Vooral ook qua moderne architectuur heeft Rotterdam veel te bieden. Met een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen reist u door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw.  
Tot slot neemt de reisleiding u mee voor een lunch in Hotel New York, het voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn. Dit is de plek waar vroeger duizenden landverhuizers, vol hoop op een beter leven, vertrokken naar Noord-Amerika. Meteen als u het gebouw binnenstapt, is de historie bijna voelbaar en de nostalgie nog overal aanwezig.  

Hotel & omgeving

**** ss Rotterdam
Een verblijf aan boord van het voormalige vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn is echt een unieke ervaring. De trossen gaan niet los, u ligt deze dagen rustig in de Maashaven aan de kop van de Rotterdamse wijk Katendrecht. U zult derhalve gelukkig geen zeebenen of last van zeeziekte krijgen. Wel ervaart aan boord nog steeds de allure en rijke historie van weleer. Het schip biedt een schitterend uitzicht op de Maas en de skyline van Rotterdam. Aan boord zijn meerdere restaurants. ’s Ochtends staat het ontbijtbuffet klaar in het Lido-restaurant. Voor het dinerbuffet schuiven we aan in een van de authentieke zalen van het schip. Het schip heeft een lift en goed begaanbare trap. De hotelkamers, gelegen op de diverse dekken, zijn circa 18  groot Senior Vakantie Plan heeft uitsluitend kamers met een patrijspoort gereserveerd; u heeft dus altijd daglicht in uw kamer. De kamers zijn modern en smaakvol ingericht in de designsfeer van de jare50 en beschikken over airconditioning/verwarming, een zithoek, telefoon, tv, kluisjeminibar, gratis wifi, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche, toilet en föhn.  

Prijzen

Reissom
€ 1050,- p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk alleengebruik € 240,-

Inbegrepen
vervoer vanaf huis v.v.
halfpensionverzorging
lunch op de aankomstdag
lunch in Hotel New York
programma zoals beschreven inclusief entreegelden

 

Vervoer

Vervoer

U wordt van huis opgehaald met een taxi of minibus en na afloop weer thuis afgezet. Aankomst voor de lunch, terugreis na het ontbijt.