Sirmione, Italië

*** Hotel La Paül

12-daagse reis
za 2 t/m wo 13 oktober

senior-reis-rustig

Rustig+

2.395,00

Dagprogramma

Programma

Gedurende deze uiterst veelzijdige reis leert u Sirmione en de omliggende plaatsen van hun beste kant kennen. De afwisseling tussen excursiedagen en vrije tijd biedt u een aangename balans tussen leuke activiteiten en ontspanning. Na de tweedaagse busreis (met overnachting in Duitsland) heeft u de tijd om Sirmione te verkennen en staat het diner voor u klaar. De dag erna staat volledig in het teken van het ontdekken van de ‘parels van het Gardameer’ als we per taxi naar de mooiste plekjes in en om het stadje rijden. Enkele dagexcursies zullen de hierop volgende dagen vullen, te beginnen met een uitstapje naar Verona. Een Nederlandssprekende gids loodst u door het stadje dat vooral beroemd werd door het legendarische en tragische liefdespaar Romeo en Julia. Een dag later wordt de stad Riva del Garda bezocht. Vanuit de oude haven vertrekt hier een boot naar het prachtige dorpje Malcési. Het is gelegen aan de voet van de bergketen Monte Baldo en met name de haven trekt hier veel bekijks. Een dagtocht naar Mantova mag zowel cultureel als culinair bestempeld worden. Onderweg naar Mantova passeren we de rivier de Mincio en pittoreske dorpjes als Peschiera en Valeggio. Uit deze streek zijn diverse Italiaanse wijnen afkomstig en in de middag proeven we verschillende soorten tijdens een wijnproeverij. Uiteraard ontbreken ook een aantal heerlijke Italiaanse delicatessen uit de omgeving hier niet. Tot slot maakt u kennis met Bardolino, een klein plaatsje dat zeer geliefd is door het vele groen, een aantal fraaie gebouwen, een traditionele markt en een sfeervolle boulevard die met name aan het begin van de avond zeer levendig is. De twee laatste dagen van de reis zijn ter vrije besteding. De reisleiding doet suggesties.

Hotel & omgeving

*** Hotel La Paül

Op een schiereiland aan de zuidoever van het Gardameer ligt Sirmione, één van de populairste stadjes rondom het Gardameer. De oude binnenstad is autovrij waardoor u rustig kunt wandelen en genieten van de smalle straatjes vol winkels en restaurants. U verblijft dichtbij de oude burcht en het gezellige centrum van Sirmione. Het hotel biedt rechtstreeks toegang tot het privéstrand aan de oever van het Gardameer. Het beschikt over een grote schaduwrijke tuin met zwembad. Alle kamers beschikken over een balkon, badkamer met (inloop)douche en zijn voorzien van alle benodigde faciliteiten.

Prijzen

Reissom
€ 2.395,- p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk alleengebruik € 375,-
2-pk meerzicht of zijdelings meerzicht op aanvraag

Inbegrepen
• vervoer vanaf huis v.v.
• overnachting incl. diner heen- & terugweg
• halfpensionverzorging
• busexcursies
• boottocht
• wijnproeverij

Niet inbegrepen
• overige lunches
• extra uitstapjes
• entreegelden

Vervoer

Vervoer

U wordt thuis opgehaald met een taxi of minibus en naar Zeddam gebracht. Hier stapt u na de koffie over op de bus naar Sirmione met onderweg een overnachting in Zuid-Duitsland. De terugreis verloopt op vergelijkbare wijze.

Rustig+

U moet voor deze reis een half uur met (wandel)stok/kruk of rollator kunnen lopen.

2.395,00