Sarnen, Zwitserland

Hotel Krone ****

10-daagse reis  
donderdag 8 oktober t/m zaterdag 17 oktober 2020

Rustig

Rustig+

2.195,00

Dagprogramma

Programma

Door de unieke ligging, omringd door indrukwekkende bergen, is het prachtige Sarnermeer een zeer populaire vakantiebestemming. Tijdens een veelzijdige 10-daagse reis maken wij kennis met dit typisch Zwitserse plaatsje en de fotogenieke omgeving. Na een overnachting in het Duitse Weil am Rhein rijden we via de Zwitserse hoogvlakte en Aarau naar onze bestemming Sarnen. In Aarau maken we nog een stop om te genieten van de bijzondere architectuur en fraai beschilderde ‘dakhemels’. Nadat we ons hebben geïnstalleerd in het hotel, staan de eerste dagen in het teken van een bezoek aan een glasblazerij gelegen aan het Vierwaldstättermeer en een stadsbezoek aan het schilderachtige Luzern. Vervolgens maken we ons na een rustdag op voor wat velen zullen beschouwen als het hoogtepunt van deze reis: een treinrit met de panoramische ‘Glacier Express’. Deze langzaamste sneltrein ter wereld rijdt over tal van sierlijke bruggen, door diverse tunnels en langs betoverende landschappen met turquoise beekjes, helderblauwe bergmeren en ijzige gletsjers. In eindpunt Chur maken we een korte stadswandeling langs middeleeuwse steegjes en andere bezienswaardigheden van de stad. Uiteraard kunt u hier ook plaatsnemen op een terrasje en proeven waarom de Zwitsers beroemd zijn om hun kazen en chocola. Verderop in de week verplaatsen wij ons per bus over de Brünigpass (bergpas van ruim 1000 meter hoog) en rijden we richting station Lauterbrunnen. Hier pakken we de trein voor een rit naar de Kleine Scheidegg, een bergpas van ruim 2 kilometer hoog waar we op de top een prachtig uitzicht hebben op de Eiger, Mönch en Jungfrau. Naast mooie treinreizen staan ons ook op het water enkele verrassingen te wachten. Zo maken we een boottocht over het Vierwoudstrekenmeer en genieten we van de rust en schitterende omgeving. Maar we hebben zeker ook aandacht voor de bijzondere veenlandschappen in de omgeving, de grove karst kloven en het eerste biosfeerreservaat van Zwitserland, dat vermeld is op de Unesco Werelderfgoedlijst. Tussen alle mooie uitzichten en excursies door is voldoende vrije tijd ingeruimd voor optionele excursies of wat rustmomenten. De reisbegeleiding adviseert u graag welke mogelijkheden er zijn.

Hotel & omgeving

Hotel Krone ****

Het elegante gerenommeerde Zwitserse viersterren landhotel van historische betekenis is gelegen in het historische dorpscentrum van Sarnen. Het beschikt over moderne wellnessfaciliteiten en de ontspanningsruimte biedt panoramisch uitzicht op de Landenberg. Verder heeft het hotel een groot zonneterras. Het rustieke en landelijke restaurant serveert moderne gerechten, bereid met dagverse ingrediënten, en een selectie Zwitserse wijnen, een kroonlounge en een bar. De smaakvol ingerichte tweepersoonskamer (met 2 aparte bedden) zijn uitgerust met een minibar, televisie, kluis en een moderne badkamers met een ruime regendouche.

Prijzen

Reissom
€ 2.195,- p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk alleengebruik € 280,-
1-pk op aanvraag

Inbegrepen
• vervoer vanaf huis v.v.
• halfpensionverzorging
• afscheidsdiner terugreis
• busexcursies
• entree glasblazerij
• boottocht
• treinrit Glacier Express + lunch
• treinrit Kleine Scheidegg

Niet inbegrepen
• overige lunches
• entreegelden
• extra uitstapjes

Vervoer

Vervoer

U wordt thuis opgehaald met een taxi of minibus en naar het overstappunt in Zeddam gebracht. Hier stapt u na de koffie over op de bus naar Sarnen met onderweg een overnachting in Zuid Duitsland. De terugreis verloopt op vergelijkbare wijze.

Rustig+

Sommige uitstapjes zijn op hoogte, raadpleeg uw huisarts of dit voor u geen belemmering is. Verder maken wij diverse treinritten, u moet voor deze reis een half uur met  (wandel)stok/kruk of rollator kunnen lopen.