Sarnen, Zwitserland

Hotel Krone ****

10-daagse reis  
zo 13 t/m di 22 juni
zo 5 t/m di 14 september

senior-reis-rustig

Rustig+

2.450,00

Dagprogramma

Programma

Na een overnachting in Duitsland rijden we via de Zwitserse hoogvlakte en Aarau naar onze bestemming Sarnen. Tijdens een veelzijdige reis maken wij kennis met dit typisch Zwitserse plaatsje aan het Sarnermeer en de fotogenieke omgeving. Nadat we ons hebben geïnstalleerd in het hotel, staan de eerste dagen in het teken van een bezoek aan een glasblazerij gelegen aan het Vierwald-stättermeer en een stadsbezoek aan het schilderachtige Luzern. Na een rustdag maken we ons op voor wat velen zullen beschouwen als het hoogtepunt van deze reis: een treinrit met de ‘Glacier Express’. Deze langzaamste sneltrein ter wereld rijdt over tal van sierlijke bruggen, door diverse tunnels en langs betoverende landschappen met turquoise beekjes, helderblauwe bergmeren en ijzige gletsjers. In eindpunt Chur maken we een korte stadswandeling door de middeleeuwse steegjes van de stad. Uiteraard kunt u hier ook plaatsnemen op een terrasje en proeven waarom de Zwitsers beroemd zijn om hun kazen en chocola. Verderop in de week pakken we de trein op station Lauterbrunnen voor een rit naar de Kleine Scheidegg, een bergpas van ruim 2 kilometer hoog met prachtige uitzichten. Naast mooie treinreizen staan ons ook op het water enkele verrassingen te wachten. Zo maken we een boottocht over het Vierwoudstrekenmeer en genieten we van de rust en schitterende omgeving. Tussen alle mooie uitzichten en excursies door is voldoende vrije tijd ingeruimd voor optionele excursies of wat rustmomenten. De reisbegeleiding adviseert u graag over de mogelijkheden.

Hotel & omgeving

Hotel Krone ****

Het elegante Zwitserse viersterren landhotel van historische betekenis is gelegen in het historische dorpscentrum van Sarnen. Het beschikt over moderne wellnessfaciliteiten en de ontspanningsruimte biedt panoramisch uitzicht op de Landenberg. Verder heeft het hotel een groot zonneterras. Het rustieke en landelijke restaurant serveert moderne gerechten, bereid met dagverse ingrediënten, en een selectie Zwitserse wijnen, een kroonlounge en een bar. De smaakvol ingerichte tweepersoonskamer (met 2 aparte bedden) zijn uitgerust met een minibar, televisie, kluis en een moderne badkamers met een ruime regendouche.

Prijzen

Reissom
€ 2.450,- p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk alleengebruik € 385,-
1-pk op aanvraag

Inbegrepen
• vervoer vanaf huis v.v.
• halfpensionverzorging
• afscheidsdiner terugreis
• busexcursies
• entree glasblazerij
• boottocht
• treinrit Glacier Express + lunch
• treinrit Kleine Scheidegg

Niet inbegrepen
• overige lunches
• entreegelden
• extra uitstapjes

Vervoer

Vervoer

U wordt thuis opgehaald met een taxi of minibus en naar het overstappunt in Zeddam gebracht. Hier stapt u na de koffie over op de bus naar Sarnen met onderweg een overnachting in Zuid-Duitsland. De terugreis verloopt op vergelijkbare wijze.

Rustig+

Sommige uitstapjes zijn op hoogte, raadpleeg uw huisarts of dit voor u geen belemmering is.