Saarbrucken, Duitsland

**** Victor’s Residenz Hotel Saarbrücken

8-daagse kerstreis
za 21 t/m za 28 dec

Vitaal

1.450,00

Dagprogramma

Programmamogelijkheden
Het kleine Saarland ligt omringd door Rheinland-Pfalz, Luxemburg en het Franse Lotharingen. Het bestaat voor een belangrijk deel uit een bosrijk landschap, waar de rivier de Saar met grote kronkels doorheen stroomt. Hier wacht u een afwisselende week in zowel Duitsland als net over de grens in Frankrijk. Om te beginnen verkennen we de grote stad Saarbrücken. De stad maakte begin 17e eeuw een bloeitijd door. Op het fraaie Ludwigsplatz ziet u witte stadspaleizen, patriciërswoningen en de Ludwigskirche. Deze tijd van het jaar is de kerstmarkt de grootste sfeermaker. We gaan er komende dagen met de bus op uit naar de plaats Metlach met de aardewerkfabriek van Villeroy en Boch en zullen ook het Keramiekmuseum in het Franse Sarreguemines aandoen met wandtegels in allerlei schilderingen. De kerstdagen houden we relatief rustig om u de gelegenheid te bieden deze naar wens door te brengen. Uw reisleider zal zeker suggesties doen en uiteraard zullen we elkaars gezelschap opzoeken tijdens de kerstdiners. Op eerste kerstdag bieden we u bovendien graag de keuze om de Opera La Bohème bij te wonen van Puccini. Na de feestdagen gaan we nog een dagje naar Franse stad Metz. Hier trekken we tijd uit voor het Centre de Pompidou, een museum voor moderne kunst, gevestigd in een zeer opvallend gebouw. Zeer bezienswaardig is ook de kathedraal met gebrandschilderde ramen door Chagall die extra lijken te schitteren in deze kerstperiode.

Hotel & omgeving

**** Victor’s Residenz Hotel Saarbrücken
Net buiten Saarbrücken, aan de rand van de prachtige Deutsch-Französische Garten, vonden wij voor u Victor’s Residenz Hotel Saarbrücken. Het ruim opgezette hotel (met lift) beschikt over een salon, een gezellige bar en een wellnesscentrum. Het restaurant is ingericht in de Parijse Belle Epoque stijl. Het ontbijt is in buffetvorm en de diners worden voornamelijk uitgeserveerd. De stijlvol klassiek ingerichte hotelkamers beschikken over tv, telefoon, minibar en schrijftafel.

Prijzen

Reissom
€ 1.450,-
p.p. bij 2 personen

Toeslagen

1-pk €215,-

Inbegrepen
• vervoer vanaf huis v.v.
• lunch heen- en terugreis
• halfpensionverzorging
• 25 & 26 dec. volpension
• busexcursies
• Saarland Card (kürtax)

Niet inbegrepen

• overige lunches
• entreegelden
• extra uitstapjes

Optioneel
Opera La Bohème van Puccini ca € 50,-
Ten tijde van het in druk gaan is deze voorstelling nog onder voorbehoud, we nemen bij interesse contact met u op.

Vervoer

Vervoer

U wordt thuis opgehaald met een taxi of minibus en naar het overstappunt in Cuijk gebracht. Na de lunch gaat u naar Saarbrücken. De terugreis verloopt op vergelijkbare wijze.