Rothenburg ob der Tauber

za 11 t/m za 18 april 2020

8-daagse reis – Pasen
za 11 t/m 18 april 2020

Vertrekgarantie! 

Vitaal

Vitaal

1.480,00

Dagprogramma

Programmamogelijkheden

Met onze bus zullen we het schitterende Frankenland gaan ontdekken. Bezoeken aan historische plaatsen worden afgewisseld met tochten door de lieflijke natuur. We vangen aan met de vele bezienswaardigheden van de oude vestingstad Rothenburg ob der Tauber. Al wandelend langs de schilderachtige vakwerkhuizen, vestingmuren en poorten is de geschiedenis van de stad bijna voelbaar. Blikvanger is de Ratstrinkstube met een uurwerk dat op gezette tijden een poppenspel in beweging zet. Vergeet niet het hoofdkwartier van het bekende kerstmerk Käthe Wohlfahrt te bezoeken. Deze kerstwinkel is het gehele jaar geopend. Op een later moment verkennen we de Romantische Strasse verder met een bezoek aan Dinkelsbühl en Nördlingen. Dinkelsbühl, ook wel het ‘kulturdenkmal an der Romantische Strasse’ genoemd, staat bekend als de historische stad met de 16 torens. Ook een bezoek aan het middeleeuws stadje Creglingen, met zijn bijzonder fraaie historische kern, behoort tot de mogelijkheden. We kunnen daar een kijkje nemen bij de Herrgottskirche en het Vingerhoedmuseum. Verder brengen we uiteraard een bezoek aan Weikersheim met het gelijknamige slot; het is een pareltje uit de Duitse renaissance dat tezamen met het omringende park en het stadje een harmonieus geheel vormt. Tot slot staat een boottocht met lunch over de Main vanuit het aardige plaatsje Würzburg op het programma. Kortom: een zeer divers programma in het traditionele Frankenland!

Hotel & omgeving

*** Hotel Rappen
De Duitse Romantische Route staat bekend om zijn uitstekend bewaard gebleven architectuur en de dramatisch ogende Alpen die aan de horizon opdoemen. Het gebied herbergt enkele van de meest pittoreske dorpjes van Europa. Rothenburg ob der Tauber aan de Romantische Strasse lijkt een reis door de tijd. De oude stadsmuren, vakwerkhuizen, winkels met uithangborden en bezienswaardigheden als de Sint-Jakobskerk brengen een middeleeuws gevoel teweeg. Hotel Rappen, in 1603 begonnen als taveerne, is een driesterrenhotel. De gerenoveerde kamers zijn voorzien van moderne faciliteiten met een douche. Het hotel met lift verzorgt dagelijks een ontbijtbuffet en een uitgeserveerd driegangenmenu.

Prijzen

Reissom
€ 1.480,-
p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
1-pk € 165,-
2-pk alleengebruik € 225,-

Inbegrepen
• vervoer vanaf huis v.v.
• halfpensionverzorging
• lunch heen- en terugreis
• busexcursies
• boottocht

Niet inbegrepen
• overige lunches
• entreegelden
• extra uitstapjes

Vervoer

Vervoer

U wordt thuis opgehaald met een taxi of minibus en naar het lunchadres in Duiven gebracht. Hier stapt u na de lunch over op de bus naar Rothenburg ob der Tauber. Aankomst in de loop van de middag, terugreis na het ontbijt.