Rothenburg ob der Tauber, Duitsland

Hotel Rappen ***

8-daagse reis
za 19 t/m za 26 sep > Gegarandeerd vertrek!

Vitaal

1.480,00

Dagprogramma

Programmamogelijkheden

Met onze “eigen” bus zullen we het schitterende Frankenland verder gaan ontdekken. Bezoeken aan historische plaatsen worden afgewisseld met tochten door de lieflijke natuur. Maar we vangen aan met de vele bezienswaardigheden van de oude vestingstad Rothenburg ob der Tauber. Wandelend langs de schilderachtige vakwerkhuizen, vestingmuren en poorten is de geschiedenis van de stad bijna voelbaar. Blikvanger is de Ratstrinkstube met een uurwerk dat op gezette tijden een poppenspel in beweging zet. Maar vergeet niet het hoofdkwartier van het bekende kerstmerk Käthe Wohlfahrt te bezoeken. Deze kerstwinkel is het gehele jaar geopend. Op een later moment verkennen we de Romantische Strasse verder met een bezoek aan Dinkelsbühl en Nördlingen. Dinkelsbühl, ook wel het ‘kulturdenkmal an der Romantische Strasse’ genoemd, staat bekend als de historische stad met de 16 torens. Ook een bezoek aan het middeleeuws stadje Creglingen, met zijn bijzonder fraaie historische kern, behoort tot de mogelijkheden. We kunnen daar een kijkje nemen bij de Herrgottskirche en het Vingerhoedmuseum. Ook brengen we uiteraard een bezoek aan Weikersheim met het gelijknamige slot; het is een pareltje uit de Duitse renaissance dat tezamen met het omringende park en het stadje een harmonieus geheel vormt. Tot slot staat een korte boottocht over de Main vanuit het aardige plaatsje Würzburg op het programma. Kortom: een zeer divers programma in het traditionele Frankenland!

Hotel & omgeving

*** Hotel Rappen
De Duitse Romantische Route staat bekend om zijn uitstekend bewaard geble-ven architectuur en de aan de horizon opdoemende Alpen. Daarnaast herbergt het enkele van de meest pittoreske dorpjes die Europa rijk is. Rothenburg ob der Tauber lijkt wel een reis door de tijd. De oude stadsmuren, vakwerkhuizen, winkels met uithangborden en historische bezienswaardigheden als de Sint-Jakobskerk geven je het gevoel dat je in de Middeleeuwen beland bent. De kamers van hotel Rappen, in 1603 opgericht als taveerne, zijn volledig gerenoveerd en voorzien van moderne faciliteiten met een douche of bad (opgeven bij boeking). Het hotel met lift verzorgt dagelijks een ontbijtbuffet en een uitgeserveerd drie gangen menu.

Prijzen

Reissom
€ 1.480,- (Superior)
p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk alleengebruik € 225,-

Inbegrepen
• vervoer vanaf huis v.v.
• halfpensionverzorging
• afscheidslunch terugreis
• busexcursies
• boottocht

Niet inbegrepen
• overige lunches
• entreegelden
• extra uitstapjes

Vervoer

Vervoer

U wordt thuis opgehaald met een taxi of minibus en naar Duiven gebracht. Hier stapt u na de lunch over op de bus naar Rothenburg ob der Tauber. Aankomst in de loop van de middag, terugreis na het ontbijt.