Rijn & Moezel 

per MPS Statendam

10-daagse reis  

vrij 13 t/m di 22 augustus

senior-reis-rustig

Rustig

1.745,00

Dagprogramma

Programma

De Rijn gooit voor wat betreft mooiste rivieren in Europa hoge ogen. Gedurende deze reis zult u dan ook veelvuldig genieten op het water. Uiteraard gaat u onderweg ook regelmatig aan land. Zo arriveert u na inscheping in Arnhem een dag later in Bonn. Het historische centrum, met zijn uitgebreide voetgangerszone, is ideaal voor een aangename wandeling langs vele musea en prachtige gebouwen, waaronder het geboortehuis van Beethoven. In de omgeving van Andernach verschijnen aan de oevers de eerste beboste heuvels met hier en daar een burcht of ruïne. Vanaf de brede boulevard loopt u door de stadspoort zo de oude Romeinse stad in. Na de drukte op de Rijn wordt u in het prachtige Moezeldal als het ware overvallen door een serene rust. De steile, met wijngaarden bedekte, hellingen aan weerszijden van de rivier zorgen voor een onvergetelijke dag. Cochem is een gezellig toeristenplaats waar veel te beleven valt. Bij Koblenz keert u terug naar de Rijn en leggen we aan in Boppard. Hier kunt u het knusse centrum bezichtigen of met de kabelbaan over de wijngaarden naar de Vierseenblick, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over het Rijngebied. Wanneer we de Loreley zijn gepasseerd komt Rüdesheim al snel in zicht. Dit beroemde wijnstadje staat bekend om de vele wijnlokalen en historische vakwerkhuizen. Via bezoeken aan Koblenz en Keulen vaart u terug naar Arnhem. Uw reisleider zal u tijdens de eerste avond de (facultatieve) excursiemogelijkheden voorleggen, hier kunt u zich dan voor aanmelden en de betaling(en) voldoen.

Hotel & omgeving

MPS Statendam

Het MPS Statendam is een imposant riviercruiseschip met vier dekken. Op het zonnedek kunt u wat drinken, lezen en verkoeling zoeken in het zwembad. Het salondek herbergt, naast de salon met comfortabele stoelen, de bar en het panoramarestaurant. Het ontbijt en de lunch zijn in buffetvorm. De diners (keuzemenu) worden uitgeserveerd. De hutten zijn verspreid over het promenade- en hoofddek. Senior Vakantie Plan heeft hutten op het hoofddek voorzien van twee gescheiden bedden (overdag omgebouwd tot sofa’s), tv, telefoon, kluisje, airco, een klein bureau/ kaptafel en een badkamer met douche, föhn en toilet.

Prijzen

Reissom
€ 1.745,- p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
Hut alleengebruik € 495,-

Inbegrepen
• vervoer vanaf huis v.v.
• welkomstdiner Arnhem
• volpensionverzorging
• Captains Dinner
• 2 avonden live entertainment
• havengelden

Niet inbegrepen
• entreegelden
• extra uitstapjes

Vervoer

Vervoer

U wordt thuis opgehaald met een taxi of minibus en naar Arnhem gebracht. Na het diner inscheping aan boord van het MPS Statendam. Op de laatste dag wordt u bij de kade met een taxi opgehaald.

Extra

In verband met veiligheid is het gebruik van rollators aan boord van het schip niet toegestaan. Aan wal kunt u er uiteraard wel gebruik van maken. U dient gebruik te maken van trappen, aan boord zijn 1-persoons trapliften aanwezig.