Pflersch, Zuid-Tirol 

Hotel Alpin ***

9-daagse reis
zo 12 t/m ma 20 september

senior-reis-rustig

Rustig

1.735,00

Dagprogramma

Programmamogelijkheden

Om de heenreis comfortabeler te maken, is er een overnachting in Zuid-Duitsland waarna we via Innsbruck en de Brennerpas het Pflerschtal bereiken. Een uitgebreid ontbijtbuffet geeft ons energie om de omgeving van het hotel te verkennen. We maken deze vakantie prachtige bustochten door de indrukwekkende natuur rondom het hotel. We starten met een bustocht naar het nabijgelegen Ridnauntal en bezoeken daar het barokke kerkje ‘Unsere liebe Frau im Moos’ in Sterzing. De sierlijke hallenkerk is een monumentaal gebouw en de romaanse kerk herbergt enkele fraaie fresco’s van Joseph Adam Mölckh. Verder maken we een mooie dagtocht door de Dolomieten en passeren de mooiste berghellingen, besneeuwde bergtoppen en karakteristieke bergdorpjes. Op een later moment bezoeken we de botanische tuin van Kasteel Trauttmansdorff, welke wordt gerekend tot de mooiste ter wereld. Een volgende tocht brengt ons naar de top van de Penserjoch op 2211 meter hoogte, waar we in het restaurant een prachtig uitzicht hebben over de Alpen. Ook een bezoek aan Bolzano behoort tot de mogelijkheden, hier kunnen we het museum van Ötzi de ijsman bezoeken. We bereiken dit museum via een leuk tochtje met een kabelbaan. Een andere optie is om naar vele palmen en oleanders van ‘tuinstad’ Merano te gaan kijken. Tenslotte kunnen we nog wat souvenirtjes kopen in het gezellige stadje Sterzing. De terugreis verloopt ontspannen met wederom een overnachting in Zuid-Duitsland.

Hotel & omgeving

Hotel Alpin ***

Het familiehotel Alpin ligt in het midden van het idyllische Pflerschtal op 1150 meter hoogte. Het is een sfeervolle plek voor natuurliefhebbers die op zoek zijn naar rust en ontspanning. In het hotel hangt een huiselijke sfeer en in de keuken worden heerlijke, lokale gerechten bereid. De kamers van het Alpin hebben een balkon met een panoramisch uitzicht op de bergen. Het overdekte zwembad is een ander speerpunt van het hotel. De kamers zijn voorzien van vloerbedekking of houten vloeren en uitgerust met satelliet-tv en een eigen badkamer met (inloop)douche en haardroger.

Prijzen

Reissom
€ 1.735,- p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk alleengebruik € 125,-

Inbegrepen
• overnachting incl. diner heen- & terugweg
• halfpensionverzorging
• afscheidsdiner terugreis
• busexcursies
• 2x lunch
• entree tuinen

Niet inbegrepen
• overige lunches
• extra uitstapjes
• entreegelden

Vervoer

Vervoer

U wordt thuis opgehaald met een taxi of minibus en naar Zeddam gebracht. Hier stapt u na de koffie over op de bus naar het Pflerschtal met onderweg een overnachting. De terugreis verloopt op vergelijkbare wijze.