Abano Terme, Italië

Park Hotel, Terme ****

10-daagse vliegreis  
di 25 mei t/m do 3 juni

Vitaal

Vitaal

1.695,00

Dagprogramma

Programma

Na aankomst in Bologna rijden we naar Abano Terme waar we ons installeren in het hotel. Deze dag staat, evenals de volgende dag, in het teken van rust en ontspanning. De stad Abano Terme vormt samen met de nabijgelegen Montegrotto Terme het grootste thermale centrum van Europa. Het plaatsje ligt in de provincie Padova en genoot al in de Romeinse tijd bekendheid door de aanwezigheid van warmwaterbronnen. Van de zout- en zwavelbronnen en modderbaden zou een heilzame werking uitgaan. Uiteraard hebben we ook oog voor de schitterende omgeving. Zo bekijken we enkele fraai gelegen villa’s, waarbij Villa Pisani geldt als de ‘koningin’ van Venetiaanse villa’s. Vervolgens is er weer tijd en ruimte voor ontspanning of een verkenning van Montegrotto Terme. Voor het historische Padua, ooit een vissersdorpje, trekken we een hele dag uit. In deze stad liggen de botten van de heilige Antonius begraven. Deze heilige wordt tot op de dag van vandaag ‘aangeroepen’ door mensen die iets kwijt zijn. Verderop in de week maken we een excursie naar de Euganische Heuvels. De met bossen en wijn- en olijfgaarden bedekte hellingen worden afgewisseld door dorpen, villa’s, kerken en kloosters. Halverwege genieten we van een authentieke Italiaanse lunch, inclusief een glaasje wijn. Als het qua tijd lukt bezoeken we nog Arquà Petrarca, waar u zich zo nu en dan in de Middeleeuwen waant. Ook een bezoek aan Vicenza ontbreekt niet. In deze stad van de bouwmeester Paladio zien we diverse klassieke beelden en nog veel meer fraais dat de stad in 1994 een plekje op de Unesco Werelderfgoedlijst bezorgde. De laatste dagen van deze reis kunt u nog heerlijk ontspannen in en om onze standplaats en keert u als herboren weer huiswaarts

Hotel & omgeving

**** Park Hotel, Terme
Het Italiaanse kuuroord Abano Terme is prachtig gelegen in een groene omgeving en herbergt maar liefst 200 thermale baden. Verken het fraaie gebied en maak een wandeling door het historische stadscentrum, door de Euganische Heuvels of bezoek het museum met kunst en maskers uit oude theaters en een kerkje en klooster uit het jaar 1400. Ons hotel heeft een sfeervolle bar, een gemeenschappelijke lounge en een tuin. Het beschikt over een buiten- en binnenzwembad, een restaurant en buitenterras. De kamers zijn allen voorzien van douche, toilet, haardroger, telefoon, airconditioning, satelliet TV, kluis, koelkast en balkon.

Prijzen

Reissom
€ 1.695,- p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
1-persoonskamer € 95,-

Inbegrepen
• vliegreis Bologna incl. bagage v.v.
• luchthavenbelastingen/brandstofheffingen
• bustransfers v.v.
• halfpensionverzorging
• 4 busexcursies
• Nederlandssprekende lokale gids

Niet inbegrepen
• overige lunches
• entreegelden
• extra uitstapjes

Vervoer

Vervoer

U vliegt vanaf Eindhoven met Transavia per lijnvlucht in ca. 2 uur naar Bologna. Aansluitend bustransfer van ca. 45 minuten naar uw hotel in Abano Terme. U vliegt in de loop van de middag weer terug naar Eindhoven (tijden onder voorbehoud).

1.695,00