Oranjewoud, Friesland

Hotel Golden Tulip Tjaarda ****

8-daagse reis

zo 6 t/m zo 13 sep

Vitaal

Vitaal

1.410,00

Dagprogramma

Programma

Bij goed weer is het volop genieten op het terras van het hotel, maar we nemen u ook graag mee om meer van de fraaie omgeving te zien. Om te beginnen staat een bezoek aan Museum Joure op het programma. In dit industriële complex uit eind 19e eeuw, was koffiebrander Douwe Egberts gevestigd. We eindigen het bezoek in het museumcafé met een lunch-vervangende high-tea. Een andere dag rijden we met de bus door het water-rijke Friesland naar Terherne voor een rondvaart over het Sneekermeer waarbij de schipper uitleg geeft. Er is tevens een lunch inbegrepen aan boord. Een andere dag stappen we in de bus voor een rondrit met een gidsende chauffeur door Friesland. We stoppen onderweg voor een rondleiding in kaasboerderij De Deelen. Boer Sietse en zijn vrouw Hendrika geven u een inkijkje in het boerenleven en vertellen hoe ze hun ouderwetse passie combineren met een moderne, milieuvriendelijke werkwijze. Dan rijden we naar de mooie plaats Beesterzwaag voor een koffietafel in het gezellige restaurant ‘t Snack Bearske. Tenslotte brengen we een bezoek aan het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer. In dit Unesco werelderfgoed krijgt u een rondleiding door het grootste, nog functionerende stoomgemaal ter wereld. De andere dagen zal uw reisleider voorstellen doen voor facultatieve uitstapjes. Denk hierbij aan het Jopie Huisman Museum in Workum, een rit met de huifkar, een bezoek aan museum Belvedère of een bezoek aan de tuinen van Oranjestein. Na het succes van vorig jaar rekenen we ook nu weer op veel belangstelling.

Hotel & omgeving

**** Hotel Golden Tulip Tjaarda

Midden in de bossen in het pittoreske, Friese dorp Oranjewoud ligt ons hotel. De statige landhuizen herinneren aan de tijd dat de Koninklijke familie er verbleef. Het hotel met lift heeft een modern aanzien en beschikt over een verwarmd binnenzwembad. Zodra u de ruime entree binnenkomt, ziet u direct dat dit hotel klasse uitstraalt. De ruime hotelkamers zijn luxe en klassiek ingericht en beschikken over telefoon, tv, minibar, kluisje en badkamer met föhn, inloopdouche en toilet. Elke kamer is voorzien van een zithoek en Frans balkon met prachtig uitzicht. Alle deluxe kamers hebben een terras of balkon en u kunt op deze kamer ook zelf een kopje koffie/thee zetten.

Prijzen

8-daagse reis
di 2 t/m di 9 jun
zo 6 t/m zo 13 sep

Reissom
Juni € 1.485,- (comfort plus) p.p. bij 2 personen
September € 1.410,- (comfort) p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk alleengebruik € 195,-
2-pk Deluxe € 95,-
2-pk Deluxe alleengebruik € 335,-

Inbegrepen
• vervoer vanaf huis v.v.
• halfpensionverzorging
• lunchpakket terugreis
• 3 excursies + lunch
• boottocht
• entreegelden

Niet inbegrepen
• overige lunches
• extra uitstapjes incl. entree

Vervoer

Vervoer

U wordt van huis opgehaald met een taxi of minibus en na afloop weer thuis afgezet. Aankomst in de loop van de middag, terugreis na het ontbijt.