Oranjewoud, Friesland

Hotel Golden Tulip Tjaarda ****

7-daagse kerstreis

dinsdag 22 december t/m maandag 28 december

Rustig

Rustig

1.495,00

Dagprogramma

Programma
De aankomst is halverwege de middag, zodat u alle tijd heeft om het hotel op uw gemak te verkennen en uw intrek te nemen in uw kamer. Even later maken wij tijdens het diner nader kennis met elkaar. De volgende dag staat allereerst een bezoek aan het Gevangenismuseum, gevestigd in één van de oorspronkelijke gebouwen van de kolonie. Hier leren we alles over de geschiedenis van Veenhuizen. Over de lange reis ernaartoe, het bijzondere kolonielandschap en het zware werk dat er verricht moest worden. Tijdens deze reis slaan we ook het Unesco werelderfgoed van Friesland niet over door naar het Woudagemaal, het grootste stoomgemaal ter wereld, te gaan. Op eerste kerstdag doen we het rustig aan. Uiteraard schuiven we voor het viergangendiner aan feestelijk gedekte tafels aan. Verder komt Gery Groot Zwaaftink tijdens de feestdagen in het hotel met een troubadoursvoorstelling optreden. Tenslotte maken we een excursie per bus en gidsende chauffeur door het Friese land. Daarbij stoppen we bij Kaasboerderij De Deelen in Tijnje. Na ontvangst met appelgebak krijgen we een rondleiding en mogen we van de kazen proeven. Er is ook een uitgebreide landwinkel met streekproducten. Vervolgens rijden we naar de mooie plaats Beesterzwaag voor een koffietafellunch. Ter vrije invulling, kan uw reisleider voorstellen doen voor facultatieve uitstapjes in de omgeving. Denk aan een rit met de huifkar of een bezoek aan museum Belvedère. Kortom, het wordt een heerlijke week in Oranjewoud.

Hotel & omgeving

**** Hotel Golden Tulip Tjaarda
Midden in de bossen in het pittoreske, Friese dorp Oranjewoud (gemeente Heerenveen) ligt ons hotel. Indrukwekkend zijn de statige landhuizen, herinnerend aan de tijd dat de Koninklijke familie in Oranjewoud verbleef. Het hotel met lift heeft een modern aanzien. De ruime entree van het hotel vermengt stijl met een warme sfeer. De ruime hotelkamers hebben een luxe en klassieke inrichting en beschikken over telefoon, tv, minibar, kluisje en badkamer met föhn, inloop-douche en toilet. Vanuit elke kamer met zithoek heeft u prachtig uitzicht. Er is bovendien een verwarmd binnenzwembad in het hotel.

Prijzen

Reissom
September € 1.495,- p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk alleengebruik € 170,-
2-pk comfort plus € 30,-
2-pk comfort plus alleengebruik € 225,-
2-pk de luxe € 70,-
2-pk de luxe alleengebruik € 285,-

Inbegrepen
• vervoer vanaf huis v.v.
• volpensionverzorging
• lunchpakket terugreis
• glaasje wijn/fris bij het diner
• dagelijks koffie/thee
• omschreven programma
• entreegelden

Vervoer

Vervoer
U wordt van huis opgehaald met een taxi of minibus en na afloop weer voor de deur thuis afgezet. Aankomst in de middag, terugreis na het ontbijt.