Markelo, Twente

**** Landhuis Hotel de Herikerberg

8-daagse reis
do 16 t/m do 23 juli 2020

Gegarandeerd vertrek!

Aangepast

Seniorreis aangepast

1.190,00

Dagprogramma

Programma
Het wordt een bijzondere week met Twente als decor. We verblijven te midden van eeuwenoude beukenbomen op de top van de Herikerberg. Met bossen, beekjes, kastelen en havezaten wordt de omgeving van Markelo ook wel de kroonlocatie van Twente genoemd. Met een viertal excursies in het vooruitzicht zult u een prima indruk krijgen van dit schitterende gebied. Om te beginnen maken we een busrit door de omgeving met onderweg een lunch in de bosrijke omgeving van Gorssel. Een andere keer brengen we een bezoek aan Landgoed Singraven. Tot het landgoed behoren, behalve de havezate, de watermolen van Singraven aan de Dinkel, een koetshuis en een aantal pachtboerderijen. In Huis Singraven bekijken we de schitterende, authentieke stijlkamers met keramiek, zilver en wandtapijten. Aansluitend lunchen we bij een van oorsprong molenaarshuis. Er staat tevens een boottocht over de Berkel bij Eibergen met een bezoek aan Boothuis ’t Vonder op het programma. We genieten daarna van een high tea in Het Muldershuis, een van oorsprong Saksische boerderij uit 1753. Dan is het tijd voor een uitstapje naar de unieke synagoge in Enschede. Al sinds 1928 is het monumentale gebouw, een ontwerp van Karel van Bazel, een architectonisch sieraad voor Nederland. Het is nog altijd in gebruik als gebedshuis. Tot slot genieten we nog van een muzikaal optreden van violist Evert Jan Schuur in het hotel. Op naar het oosten van het land!

Hotel & omgeving

**** Landhuis Hotel de Herikerberg
Nabij Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug ligt het rietgedekte Landhuis Hotel. De prettige sfeer en inrichting in Engelse stijl zijn kenmerkend voor de uitstekende verzorging. De chef-kok werkt veelal met producten uit de regio. Het ontbijt is in buffetvorm, de diners worden uitgeserveerd met een glaasje wijn. Het hotel heeft een huiselijke lounge, een leestafel en een zogenaamde ‘huiskamer’ voor Senior Vakantie Plan. De ruime kamers (per lift bereikbaar) beschikken over tv, kluisje, schrijftafel, zitje en een badkamer met inloopdouche, föhn en toilet. Reizigers zonder mobiele telefoon krijgen een ’huistelefoon’ om in geval van nood de reisleiding te bereiken.

Prijzen

Reissom
€ 1.190,-
p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk alleengebruik € 165,-

Inbegrepen
• vervoer vanaf huis v.v.
• volpensionverzorging
• lunchpakket terugreis
• 4 excursies
• boottocht

Niet inbegrepen
• extra uitstapjes
• entreegelden

Vervoer

Vervoer

U wordt van huis opgehaald met een taxi of minibus en na afloop weer voor de deur thuis afgezet. Aankomst voor de lunch, terugreis na het ontbijt.