Markelo, Twente

**** Landhuis Hotel de Herikerberg

7-daagse kerstreis
za 21 dec t/m vr 27 dec > deze reis heeft vertrekgarantie

Rustig

1.355,00

Dagprogramma

Programma
Het arrangement begint met een lunchbuffet met luxe belegde broodjes en huisgemaakte soep. Dezelfde middag krijgen wij bezoek van zangeres Saskia Paerl die ons in het hotel vermaakt met haar liedjes. De volgende dag gaan we naar het Museum Eungs Schöppe in Markelo, waar een grote collectie klederdracht, een schitterend ingerichte woonkeuken en diverse oude gebruiksvoorwerpen en kleine landbouwwerktuigen te zien zijn. Na de lunch vertrekken we naar de Grote Kerk in Almelo om naar het kerstoptreden van het Roder Jongenskoor te luisteren (dit is een optionele activiteit). Heel bijzonder is ons uitstapje naar Zwolle, waar we het Nederlands IJsbeelden Festival bijwonen. De beste ijskunstenaars uit de hele wereld komen naar Zwolle om sneeuw- en ijssculpturen te maken tot wel 6 meter hoog. Door speciale lichtprojecties ogen ze nog magischer. Voor kerstavond aanbreekt luisteren we naar een recital van fluitist Paul Smithuis, de uitgelezen appetizer voor het aansluitende diner. 1e kerstdag kunt u aansluitend op een heerlijke, luxe kerstbrunch optioneel naar de voorstelling Het meisje met de zwavelstokjes in het theater in Almelo. Dit ontroerende sprookje van Hans Christian Andersen wordt in de kenmerkende Dickensstijl gebracht. Ondergedompeld in kerstsfeer schuift u die avond aan voor het gezellige en smaakvolle vijfgangendiner. 26 december staat er wederom een uitgebreide kerstbrunch voor u klaar. Daarna bezoek aan museum MORE in Gorssel waar Modern Realisme centraal staat. Bij terugkeer zetten we de feestelijkheden voort met een viergangendiner.

Hotel & omgeving

**** Landhuis Hotel de Herikerberg
Het rietgedekte Landhuis Hotel ligt op de top van de Herikerberg. De warme inrichting in Engelse stijl is kenmerkend voor de ongedwongen sfeer. Het ontbijt is in buffetvorm, de diners worden uitgeserveerd (inclusief een glaasje wijn). De chef-kok werkt veelal met producten uit de regio. Het hotel heeft een huiselijke lounge, een leestafel en een ‘huiskamer’ voor Senior Vakantie Plan. De ruime kamers (per lift bereikbaar) beschikken over tv, kluisje, schrijftafel, zitje en een badkamer met inloopdouche, föhn en toilet. Reizigers zonder mobiele telefoon, krijgen een ’huistelefoon’ om in geval van nood de reisleiding te bereiken.

Prijzen

Reissom
€ 1.355,-
p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk alleengebruik € 190,-

Inbegrepen
• vervoer vanaf huis v.v.
• lunch aankomstdag
• volpensionverzorging
• lunchpakket terugreis
• dagelijks koffie/thee
• glaasje wijn/fris bij het diner
• omschreven programma (excl. voorstellingen)

Optioneel
Roder Jongenskoor 22 december € 8,-
A Christmas Carol 25 december € 33,50

We boeken graag een extra overnachting als u aansluitend een nieuwjaarsreis wilt maken. Vraag naar de mogelijkheden.

Vervoer

Vervoer

U wordt van huis opgehaald met een taxi of minibus en na afloop weer voor de deur thuis afgezet. Aankomst voor de lunch, terugreis na het ontbijt.