Maastricht, Limburg

*** Buitenplaats Vaeshartelt

8-daagse paasreis

dinsdag 30 maart t/m dinsdag 6 april 2021

Vitaal

Vitaal

1.845,00

Dagprogramma

Programma
In het prachtige Geuldal genieten we van de lente en het goede leven. De Limburgse vlaai bij aankomst is alvast een smakelijk begin. De eerste twee dagen heeft u alle tijd om te acclimatiseren in en om het fijne hotel alvorens we in Maastricht een uitvoering bijwonen van de Matthaüs-Passion (facultatief). In het Theater aan het Vrijthof brengt het philharmonie zuidnederland de wereldberoemde symfonie van Bach ten gehore. De volgende dag maken we een voorjaarstocht door heuvelachtig Zuid-Limburg. We rijden door o.a. Cadier en Keer, Gronsveld en Noorbeek. Na de lunch in Noorbeek brengen we een bezoek aan het Museum Ursulinenconvent, gevestigd in een uit de negentiende eeuw daterend Ursulinenklooster. U komt hier van alles te weten over familiegeschiedenis, familiecultuur en familietradities. Verder wacht ons een ontvangst (inclusief lunch) in Château St. Gerlach, gelegen in het Limburgse kerkdorp Houthem. Limburgkenner Maria Bonten toont op enthousiaste wijze een toepasselijke beeldpresentatie  ver o.a. Limburgse tradities. Verder brengen we een bezoek aan kasteel Wijlre met een rondleiding langs de prachtige kunstcollectie. Ook kunt u hier de kasteeltuin  ewonderen. Voordat we terugrijden naar het hotel genieten we van een lunch in Herberg Bie de Tantes in Eys. Naast de door ons georganiseerde uitstapjes heeft u nog de nodige vrije tijd, welke eventueel in te vullen is met leuke uitstapjes in de omgeving. De reisleiding doet u hiertoe suggesties.

Hotel & omgeving

*** Buitenplaats Vaeshartelt
Verscholen achter eeuwenoude bomen en omgeven door een zeven hectare groot Engels park ademt Buitenplaats Vaeshartelt een sfeer van rust en koninklijke allure. Het dateert uit de 17e eeuw en werd ooit bewoond door Koning Willem II en de beroemde Nederlandse industrieel Petrus Regout. In de winter heeft het hotel, even buiten het historische centrum van Maastricht gelegen, iets sprookjesachtigs over zich. In het restaurant van het Vaeshartelt worden regionale en seizoensgebonden gerechten geserveerd. In de moderne aanbouw liggen de luxe hotelkamers, welke allemaal beschikken over een televisie, telefoon, kluisje en bureau. De eigen badkamer is uitgerust met een (inloop)douche.

Prijzen

Reissom
€ 1.845,- p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk alleengebruik € 210,-

Inbegrepen
• vervoer vanaf huis v.v.
• volpensionverzorging
• lunchpakket terugreis
• dagelijks koffie/thee
• het omschreven
programma (excl. concert)
• entreegelden

Optioneel
Bach Matthäus-Passion
31 maart

Ten tijde van het in druk gaan is deze voorstelling nog onder voorbehoud. We nemen bij interesse contact met u op.

Vervoer

Vervoer
U wordt van huis opgehaald met een taxi of minibus en na afloop weer thuis afgezet. Aankomst in de middag, terugreis na het ontbijt.

1.845,00