Kisslegg, Duitsland

Hotel Ochsen ***

10-daagse reis

dinsdag 8 t/m donderdag 17 september 2020

Reiscategorie Rustig

Rustig

2.180,00

Dagprogramma

Programmamogelijkheden

U kunt uitkijken naar een afwisselende vakantie. De dag na aankomst brengen we een bezoek aan Boerderij-museum Wolfegg. Dit is een levend museum. Koeien, schapen en ganzen zwerven over het museumterrein. Verder gaan we naar het pittoreske, middeleeuwse stadje Wangen, waar het op woensdag markt is. Hier kunt u heerlijk rondwandelen door de schilderachtige, smalle straatjes met vele winkeltjes en terrasjes. Natuurlijk gaan we ook naar de Bodensee. Dankzij het zachte klimaat met wijngaarden, fruitbomen en tropische plantengroei, heeft het veel weg van een zuidelijk meer. Het Allgäuer Land is gelegen tussen de Bodensee en de besneeuwde toppen van de Alpen. Het is met zijn groene heuvels, meren en rivieren een waar paradijs. De veehouders van de Allgäu hebben hun streek tot een beroemd kaasgebied gemaakt. In Lindau wandelen we door de historische binnenstad, gevolgd door een rondvaart. We gaan zeker ook naar het bloemeneiland Mainau in de Bodensee. Het wordt geroemd om de prachtige, sprookjesachtige natuur met een barok slot, vlindertuin en weelderige vegetatie. Ondanks het relatief kleine oppervlakte, herbergt het eiland een unieke verscheidenheid aan bloemen, bomen en struiken. Daarnaast kunnen we facultatief met onze bus uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Bregenz voor een korte wandeling door het centrum. Hier kunt u tevens met de Pfänderbahn naar de top voor een prachtig zicht over het grootste meer van Duitsland en de omliggende bergen.

Hotel & omgeving

Hotel Ochsen ***

Het hotel ligt in het centrum van Kisslegg (op 11 min. afstand van Landhotel Allgäuer Hof in Wolfegg-Alt-tann) en aan de rand van Schönwald en biedt een prachtig uitzicht op onze goed onderhouden tuinen en de landschapstuin van Schönwald. Dit hotel heeft niet alleen 2 restaurants, maar ook een volledig uitgeruste spa en een bar/lounge. De 42 individueel gedecoreerde kamers be-schikken elk over gratis wifi, een minibar en een kluis. Elke kamer is in eigen stijl ingericht en gemeubileerd. Er is een televisie met satel-lietzenders. Elke badkamer is voorzien van een douche, gratis toiletartikelen en een haardroger.wezig.

Prijzen

Reissom
€ 2.180,-
p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk alleengebruik € 165,-

Inbegrepen
• vervoer vanaf huis v.v.
• halfpensionverzorging
• afscheidsdiner terugreis
• 3 busexcursies incl. boottocht

Niet inbegrepen
• lunches
• entreegelden
• extra uitstapjes

Vervoer

Vervoer

U wordt thuis opgehaald met een taxi of minibus en naar het overstappunt in Zeddam gebracht. Hier stapt u na de koffie over op de bus naar uw overnachtingsadres. De terugreis verloopt op vergelijkbare wijze, we sluiten de reis af met een afscheidsdiner.