Dresden, Duitsland

**** Hotel Elbflorenz Dresden

9-daagse busreis
zaterdag 19 december t/m zondag 27 december 2020

Vitaal

Vitaal

1.975,00

Dagprogramma

Programmamogelijkheden
Na een overnachting rijden we naar Leipzig, waar we het monument ter nagedachtenis van de Slag bij Leipzig kunnen bezoeken. We rijden door naar Leipzig waar we een stadsrondrit maken. Historische pracht wordt hier afgewisseld met uitingen die voortkwamen na de hereniging van oost en west. Absolute parel is het barokke monument de ‘Zwinger’. ’s Middags kunt u heerlijk struinen over de nabijgelegen Striezelmarkt, die behoort tot de oudste kerstmarkten van Duitsland. Verder kunnen we de Porseleinfabrief Meissen bezoeken en maken we een natuurtocht door het Sachsische Schweitz. Op 24 december maken we een bustocht richting de grens met Tsjechië, om het bosrijke natuurgebied Ertsgebergte te bezoeken. De houtsnijkunst speelt hier al eeuwenlang een belangrijke rol. Mijnwerkers begonnen met het houtsnijden van engeltjes en bergmannetjes. Later kwamen daar de kerstversieringen bij, hetgeen ook terugkomt in het speelgoedmuseum. We vervolgen onze weg naar ‘zilverstad’ Freiberg, waar we genieten van de kerstsfeer en de rijke historie. Aan het eind van de middag keren we terug naar ons hotel voor het kerstdiner op Heiligabend. Op eerste kerstdag kunt u naar het Semperoper voor ‘Der Nussknacker’. Tweede kerstdag kunnen we een korte bustocht maken naar Pirna, dit stadje werd beroemd door een schilderij van de beroemde Italiaanse schilder Canaletto. Het marktplein met het raadhuis en de prachtige gevels zien er vandaag de dag nog bijna hetzelfde uit als in 1753. We sluiten af in Dresden, gaat u mee?

Hotel & omgeving

**** Hotel Elbflorenz Dresden
Dit gezellige hotel ligt nabij de oude binnenstad van Dresden met bezienswaardigheden als de kathedraal de Frauenkirche en de Semperoper op loopafstand. Persoonlijke service en kwaliteit staan centraal in de filosofie van het bedrijf. Verheug u op comfortabele en stijlvol ingerichte kamers in een Italiaans aandoende sfeer. Door de centrale ligging geldt het als ideale uitvalsbasis om de hoofdstad van Saksen te ontdekken, die ook wel het ‘Florence aan de Elbe’ genoemd wordt, verwijzend naar de indrukwekkende kunstcollectie en de prachtige architectuur van de stad. De kamers in het Hotel Elbflorenz beschikken over gratis Wi-Fi, kabel-tv, airconditioning, minibar en badkamer met douche

Prijzen

Reissom
€ 1.975,-
p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk alleengebruik € 315,-

Inbegrepen
• vervoer vanaf huis v.v.
• afscheidsdiner op terugreis
• halfpensionverzorging
• 24 & 25 dec. Volpension
• omschreven programma

Niet inbegrepen
• overige lunches
• entreegelden

Optioneel
Der Nusskracker Semperoper €95,-

Vervoer

Vervoer

U wordt thuis opgehaald met een taxi of minibus en naar het overstappunt in de omgeving van Duiven gebracht. Hier stapt u na de koffie over op de bus naar uw overnachtings-adres. Na een ontbijt in Dresden rijden we terug naar Nederland, waar we eindigen met een afscheidsdiner in Duiven.

1.975,00