Rüdesheim, Duitsland

Sfeervolle kerstcruise langs kerstmarkten

8-daagse kerstreis
woensdag 21 t/m woensdag 28 december 2022

**** M.P.S. Salvinia

senior-reis-rustig

Vitaal/Rustig *

1.995,00

Programma

In de namiddag arriveert u bij de kade in Arnhem waar u wordt verwelkomd door de bemanning van de Salvinia en de reisleiders van Senior Vakantie Plan. Met het comfort van uw ‘hotelkamer’ en alle faciliteiten aan boord van de Salvinia belooft dit een prachtige jubileumreis te worden die ons voert tot aan Rüdesheim. Gezelligheid aan boord, heerlijke maaltijden en, indien gewenst, uitstapjes naar de in kerstsferen gehulde steden Düsseldorf en/of Keulen. Lokale gidsen nemen ons mee op pad langs pleinen en straten die zijn veranderd in onvervalste kerstdorpjes. Struin langs kraampjes met ambachtelijke producten en smul van typisch Duitse lekkernijen, zoals flammkuchen, glühwein en lebkuchen. Düsseldorf verkennen we te voet of met de bus, u kiest. In beide gevallen neemt een ervaren gids u mee langs de hoogtepunten van de stad. In Keulen maken we een stadsrondrit met de bus die eindigt bij de Keulse Dom om vanaf daar de Altstadt verder te voet te ontdekken. Naderhand keren we weer terug naar de boot.

Vanaf Andernach varen we voorbij Koblenz langs burchten, kastelen, wijnhellingen en hoge rotspartijen. De schoonheid van het romantische Rijndal kunnen we bewonderen op weg naar Rüdesheim, waar we ’s middags aanmeren op eerste kerstdag. Bezoek de oude stad met haar historische vakwerkhuizen en de steeg Drosselgasse, bekend om zijn wijnlokalen. Terug aan boord zal de Riesling nog beter smaken. De leisteengronden van de Midden-Rijn geven de wijn de zo kenmerkende fris zure mineraalrijke smaak. Op tweede kerstdag meren we aan in de Romeinse stad Koblenz, gelegen aan de monding van de Moezel. Op een van de avonden organiseren we een kerstquiz waar mooie prijzen mee te winnen zijn. De laatste avond in Düsseldorf vindt het Captain ́s Dinner plaats, maar dat is nog niet alles. De jubileumreis sluiten wij namelijk in stijl af met een optreden van Corry Konings. Zij brengt natuurlijk haar grote hits ten gehore; Mooi was die Tijd, Apart Gevoel en Huilen is voor jou te laat. Het belooft een memorabele avond te worden én tevens afsluiting van de kerstcruise als we de volgende dag in de vroege middag weer aanmeren in Arnhem.

*) de Salvinia beschikt over 15 rollators die voor excursies gebruikt mogen worden. Aan boord zijn rollators of andere hulpmiddelen niet toegestaan vanwege veiligheidsvoorschriften.

NB. Het vaarschema is onder voorbehoud. Er kan van worden afgeweken als hiervoor volgens de gezagvoerder een goede reden voor is.

1.995,00