Eernewoude, Friesland

Inspirerende teken- en schilderreis in Fryslân

Hotel Princenhof ***

8-daagse reis
vrijdag 6 t/m vrijdag 13 november 2020

Rustig

Rustig

1.595,00

Dagprogramma

Programma

Ontdek uw talenten! De teken- en schilderreis staat onder leiding van Joan Lichtenbelt, kunstschilder en beeldhouwer. Deze gedreven kunstenares begeleidt al 17 jaar de creatieve teken- en schilderreizen merendeels samen met Ellen Pijpers. In de afgelopen jaren kregen wij veel positieve reacties op onze creatieve reis. Er wordt gewerkt naar eigen keuze in een mooi atelier met deuren naar de tuin. Als het weer het toelaat, kan er ook buiten worden gewerkt. Joan zal u adviseren met hetgeen waarin u zich wilt bekwamen en waarmee u wilt experimen-teren. Ter inspiratie voor uw werkstukken, kunt u alvast deze komende maanden als u dit wenst ideeën en/of afbeeldingen verzamelen. Het is wel de bedoeling om uw eigen schildersma-terialen mee te nemen en een schetsboekje voor onderweg. Materialen zijn beperk “in huis” tegen kostprijs verkrijgbaar. Werkt u liever met speksteen of albast? Dan is het nodig om dit vroegtijdig vooraf door te geven, zodat Joan de gewens-te materialen kan meebrengen. Het beeld ontstaat tijdens meditatieve ontspannende inspanningen en het stimuleert uw fantasie. U zult genieten van het prachtige uitzicht over het water. Ter afwisseling verkennen we de omgeving Friesland per bus en brengen we een bezoek brengen aan het Jopie Huisman museum in Workum. We lunchen onderweg. Wellicht is het de invloed van die beroemde en unieke kunstenaar dat er in Workum een uitgesproken kunstzinnig en cultureel klimaat heerst. Verder maken we een excursie naar Leeuwarden voor een bezoek aan het Fries Museum. De collectie van dit mooie museum vertelt de verhalen van Friesland en zijn bewoners. De objecten lopen uiteen van archeologische vondsten tot moderne kunst. Na de inbegrepen lunch is er wat vrije tijd om door de Friese hoofdstad te wandelen. Laat u inspireren!

Hotel & omgeving

*** Hotel Princenhof
Op een prachtige locatie, direct aan de Friese meren, ligt Hotel Princenhof. Rust en ruimte zijn hier de sleutelwoorden. De bijzondere ligging en het weidse uitzicht over het water maken het gastvriendelijke Princenhof tot een verrassende bestemming. Het hotel heeft een bar en een sfeervol restaurant. De gerechten die op het menu staan, zijn gebaseerd op de traditioneel Friese keuken met Friese streekproducten. De kamers (per lift bereikbaar) zijn voorzien van tv, telefoon en badkamer met douche en toilet.

Prijzen

Reissom
€ 1.595,-
p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk alleengebruik € 265,-
2-pk meerzijde € 25,-
2-pk meerzijde alleengebruik €290,-

Inbegrepen
• vervoer vanaf huis v.v.
• volpensionverzorging
• lunchpakket terugreis
• dagelijks koffie/thee
• creatief programma
• 2 busexcursies incl. entreegelden

Niet inbegrepen
• extra uitstapjes
• materiaalkosten

Vervoer

Vervoer

U wordt thuis opgehaald met een taxi of minibus en na afloop van de reis weer thuis afgezet. Aankomst in de loop van de middag, terugreis na het ontbijt.