Eernewoude, Friesland

Kerst in Fryslân Boppe

7-daagse kerstreis
dinsdag 21 december t/m maandag 27 december 2021 – Vertrekgarantie

*** Hotel Princenhof

senior-reis-rustig

Rustig

1.265,00

Programma
Bij het welkomstwoord krijgt u een korte schets van de geschiedenis van het hotelNadat we ons hebben geïnstalleerd in het hotel gaan we aan tafel voor het diner en kunnen we op ons gemak kennismaken met elkaar. U zult merken dat het prachtige uitzicht over het water niet snel zal vervelenDe volgende dag begint rustig, na het lunchbuffet zal de reisleiding voorstellen doen hoe we de middag gaan besteden.  
Optioneel bieden we u deze dag de gelegenheid om de musical Messiah bij te wonen in de Martinikerk in Groningen. U zult genieten van een intieme uitvoering van Händels Messiah door The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands o.l.v. Pieter Jan Leusink.   
Een uitgebreide verkenning van Eernewoude zal onderdeel zijn van het programma evenals een bezoek aan het Fries Museum in Leeuwarden. De collectie van dit mooie museum vertelt de verhalen van Friesland en zijn bewoners. De objecten lopen uiteen van archeologische vondsten tot moderne kunst. Daarnaast ontdekken we de omgeving ook per bus en lunchen we onderweg. Ook stoppen we in Dokkum voor een bezoek aan de Bonifatius kapel. Eerste kerstdag genieten we van een feestelijk vijfgangendiner met een glaasje wijn. Op tweede kerstdag staat er een uitgebreide kerstbrunch voor u klaar. Daarna vertrekken we met de bus naar het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer. In dit Unesco werelderfgoed krijgt u een rondleiding door het grootste, nog functionerende stoomgemaal ter wereld. We besluiten de week met een gezamenlijk diner. Mocht er tijd in het programma zijn, dan is het bezoekerscentrum en het Kokelhûs erg de moeite waard. Gaat u mee?