Döbriach, Oostenrijk

Ferien Hotel Trattnig ****

10-daagse reis
wo 26 mei t/m vrij 4 juni

Vitaal

Vitaal

1.715,00

Dagprogramma

Programma 

Via Zuid-Duitsland, alwaar overnachting, rijden we naar ons eindstation Döbriach, gelegen rondom de Millstätter See. We ontdekken de bergachtige omgeving, met meren en beekjes, te voet, per bus en per boot. We starten met een wandeling rond het hotel en een bezoekje aan Döbriach, waar we een bezoek brengen aan Slot Porcia, een van de belangrijkste renaissancegebouwen in Oostenrijk, met daarin een interessant museum over regionale volkskunst. Na de middag maken we nog een korte wandeling in het mooie centrum. De bus rijdt ons over de 35 kilometer lange Nockalmstraße, één van de mooiste Alpenwegen van Karinthië. De route loopt dwars door het natuurreservaat Nockberge naar de Eisentalhöhe op ruim 2 kilometer hoogte. In Minimundus, het Oostenrijkse Madurodam, zijn 140 van de mooiste bouwwerken ter wereld op een schaal van 1:25 te zien. Klagenfurt herbergt een van de oude stadscen-tra van Oostenrijk. Tijdens een wandeling bekijken we de schilderachtige renaissance binnenhofjes, waarin tegenwoordig moderne boetiekjes, cafés en gezellige restaurants zijn gevestigd. Op het nieuwe plein vertelt de Lintworm, het symbool van de stad, de ontstaansgeschiedenis van Klagenfurt. Vlakbij het hotel schepen we in voor een boottocht over de Millstätter See, met eventueel een bezoek aan de oude benedictijner abdij. Een van de hoogtepunten is de tocht over de Grossglockner Hochalpenstrasse, een route langs uiteenlopende uitkijkpunten met als meest spectaculaire de Kaiser-Franz-Josefs-Höher, waarvandaan we een mooi uitzicht hebben op ‘de reus van Oostenrijk’ en de gletsjer. Facultatief zijn er nog diverse andere excursies. Uw reisleiding doet suggesties.

Hotel & omgeving

**** Ferien hotel Trattnig
We verblijven in het door een familie gerunde hotel gelegen op loopafstand van het centrum van Döbriach aan de Millstätter See. Het hotel beschikt over een binnenzwembad en een grote tuin met zwemvijver. Op het strand van het meer staan gratis ligstoelen en parasols. In het restaurant worden Oostenrijkse gerechten, met specialiteiten uit de streek, geserveerd. De bar is een uitnodigende plek voor een slaapmutsje of een kopje koffie. De kamers, allen met een balkon, beschikken over tv, telefoon, kluis, wifi en een badkamer met douche, toilet en föhn.

Prijzen

Reissom
€ 1.715,- p.p. o.b.v. 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk alleengebruik € 215,-
2-pk superior € 155,-
2-pk superior alleengebruik € 355,-

Inbegrepen
• vervoer vanaf huis v.v.
• overnachting incl. diner + ontbijt heen en terugweg
• halfpensionverzorging
• 4x lunch
• afscheidslunch in Duiven
• busexcursies
• boottocht

Niet inbegrepen
• overige lunches
• extra uitstapjes
• entreegelden

Vervoer

Vervoer

U wordt thuis opgehaald met een taxi of minibus en naar het overstappunt in Duiven gebracht. Na de koffie stapt u over op de bus naar Döbriach met een overnachting in Zuid-Duitsland. De terugreis verloopt op vergelijkbare wijze.

1.715,00