Davos (Graubünden), Zwitserland

Morosani Davos ****

10-daagse reis 

za 18 t/m ma 27 september

senior-reis-rustig

Rustig

2.135,00

Dagprogramma

Programmamogelijkheden

Via Zeddam gaat de reis naar Zuid-Duitsland voor overnachting met diner. De volgende dag rijden we na het ontbijt verder via het Vierwoudstedenmeer naar Luzern. We bezoeken het pittoreske centrum met vele winkels en restaurants. Daarna installeren we ons in ons prachtige hotel in Davos. Na een rustdag stappen we in de panoramawagon van de legendarische Bernina Express voor een vier uur durende spectaculaire rit via 55 viaducten en 39 tunnels. Het zal u niet verbazen dat de Bernina spoorlijn tot het werelderfgoed van Unesco behoort. De trein passeert de Berninapas op 2.328 meter, het hoogste punt van de reis, om in Tirano te eindigen, een charmant stadje met een Italiaanse sfeer. Daarna rijden we met onze bus via een adembenemende tocht over de Julierpas en Berninapas terug naar ons hotel in Davos. De andere dagen verkennen we Davos, de hoogstgelegen stad van Europa. Wij kunnen facultatief met de stadskabelbaan naar het historische hotel Schatzalp – dat in 1900 haar deuren opende als luxesanatorium – gaan. Ook bezoeken we Chur, een handels- en bisschopsstad met romantische, middeleeuwse steegjes. Verder staat een treinreis van Chur met de Arosa-Bahn door de ongerepte natuur naar het kuuroord Arosa en terug op het programma. Tot slot bezoeken we op de terugweg de universiteitsstad St. Gallen met de Stiftsbibliotheek. Daarna is nog ruim tijd om de stad te bezichtigen of om te winkelen. Kortom: een afwisselend programma en een kwalitatief hoogstaand hotel in een prachtige omgeving.

Hotel & omgeving

**** Morosani Hotel Davos

U verblijft in het prachtige Morosani Posthotel of Morosani Schweizerhof, naast elkaar gelegen in het centrum van Davos Platz (op 1.560 meter). Er is een binnenzwembad en een sauna (Posthotel). ‘s Avonds kunt u in de nieuwe, sfeervolle bar genieten van een heerlijk drankje. De kamers van de hotels zijn ingericht met dennenhout en voorzien van een kluisje en minibar. De badkamer is van alle gemakken voorzien waaronder een inloopdouche.

Prijzen

Reissom
€ 2.135,- p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk alleengebruik € 155,-

Inbegrepen
• vervoer vanaf huis v.v.
• afscheidslunch terugreis
• overnachting incl. diner heen- & terugweg
• halfpensionverzorging
• busexcursies
• treinreis Bernina Express
• treinreis Chur-Arosa v.v.
• entree bibliotheek St.Gallen

Niet inbegrepen
• overige lunches
• entreegelden
• extra uitstapjes

Vervoer

Vervoer

U wordt thuis opgehaald met een taxi of minibus en naar het overstappunt in Zeddam gebracht. Hier stapt u na de koffie over op de bus naar een overnachting in Weil am Rhein. De terugreis verloopt op vergelijkbare wijze.

Rustig+

Uw hotel ligt op een hoogte van 1560m, raadpleeg uw huisarts of dit voor u geen belemmering is. Verder maken wij diverse treinreizen, u moet voor deze reis een half uur met (wandel)stok/kruk of rollator kunnen lopen.