Davos (Graubünden), Zwitserland

Morosani Posthotel Davos ****

10-daagse reis  
za 25 september t/m ma 4 oktober

Vitaal

Vitaal

2.095,00

Dagprogramma

Programmamogelijkheden

Via Duiven gaat de reis naar Zuid-Duitsland voor diner en overnachting. De volgende dag rijden we na het ontbijt verder via het Vierwoudstedenmeer naar Luzern. We bezoeken het pittoreske centrum met vele winkels en restaurants. Daarna installeren we ons in ons prachtige hotel in Davos. Na een rustdag stappen we in de panoramawagon van de legendarische Bernina Express voor een vier uur durende spektakelrit via 55 viaducten en 39 tunnels. Het zal u niet verbazen dat de Bernina spoorlijn tot het werelderfgoed van Unesco behoort. De trein passeert de Berninapas op 2.328 meter, het hoogste punt van de reis, om in Tirano te eindigen, een charmant stadje met een Italiaanse sfeer. Daarna rijden we met onze bus via een adembenemende tocht over de Julierpas en Berninapas terug naar ons hotel in Davos. De andere dagen verkennen we Davos, de hoogstgelegen stad van Europa. Wij kunnen facultatief met de stadskabelbaan naar het historische hotel Schatzalp, dat in 1900 haar deuren opende als luxe sanatorium. Achter dit hotel bevindt zich een botanische alpentuin met gemarkeerde wandelroutes. Verder bezoeken we Chur, een handels- en bisschopsstad met romantische, middeleeuwse steegjes. Er staat eveneens een treinreis van Chur met de Arosa-Bahn door de ongerepte natuur naar het kuuroord Arosa op het programma. Tot slot bezoeken we op de terugweg de universiteitsstad St. Gallen met de Stiftsbibliotheek. Daarna is nog ruim tijd om de stad te bezichtigen of om te winkelen. Kortom: een zeer divers programma met verblijf in een stijlvol hotel.

Hotel & omgeving

**** Morosani Posthotel Davos 

U verblijft in het prachtige Morosani Posthotel of Morosani Schweizerhof, naast elkaar gelegen in het centrum van Davos Platz (op 1.560 meter). Er is een binnenzwembad en een sauna (Posthotel). ‘s Avonds kunt u in de nieuwe, sfeervolle bar genieten van een heerlijk drankje. De kamers van de hotels zijn ingericht met dennenhout en voorzien van een kluisje en minibar. De badkamer beschikt over alle gemakken waaronder een inloopdouche.

Prijzen

Reissom
€ 2.095,- p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk alleengebruik € 160,-

Inbegrepen
• vervoer vanaf huis v.v.
• afscheidslunch terugreis
• overnachting incl. diner heen- & terugweg
• halfpensionverzorging
• busexcursies
• treinreis Bernina Express
• treinreis Chur-Arosa v.v.
• entree bibliotheek St. Galle

Niet inbegrepen
• overige lunches
• entreegelden
• extra uitstapjes

Vervoer

Vervoer

U wordt thuis opgehaald met een taxi of minibus en naar het overstappunt in Duiven gebracht. Hier stapt u na de koffie over op de bus naar een overnachting in Weil am Rhein. De terugreis verloopt op vergelijkbare wijze.