Bad Homburg, Duitsland

Steigenberger Hotel Bad Homburg ****

8-daagse reis
zo 11 t/m zo 18 aug > vertrekgarantie!

Reiscategorie Rustig

1.465,00

Dagprogramma

Programmamogelijkheden

Bad Homburg ligt onder de rook van Frankfurt am Main en het Taunus gebergte. In het kuuroord Bad Homburg vindt u een fraaie Altstadt, leuke winkels, goede restaurants en tal van kuurfaciliteiten. Het was de zomerresidentie van de Duitse keizers van weleer. In de 19e eeuw werd de stad beroemd als kuuroord. Het karakter en de relatief korte rijafstand van minder dan een dag maken dit een rustige reis met een combinatie van natuur en cultuur. We maken allereerst een verkenningstocht door de stad met het mooie kasteel, de Erlösungskirche en de lange winkelstraat in de Louisenstrasse. De hele week staat de bus klaar om gezamenlijk de omgeving te verkennen. Bijvoorbeeld voor een natuurtocht door het Taunusgeberte of een dagtocht naar Frankfurt, waar een deel van de Altstad is gereconstrueerd naar een voorbeeld uit de middeleeuwen. Of naar het Romeinse kasteel Saalburg en naar Idar Oberstein. Laatstgenoemde stad kent een rijke geschiedenis met het slijpen van edelstenen en ligt in het romantische dal van het riviertje de Nahe, omringd door steile rotsen. Maar ook een bezoek aan het imposante Schloss Braunfels met de kasteeltuin in landschapsstijl behoort tot de mogelijkheden. Tot slot kunnen we een excursie maken naar Bad Nauheim, bekend om zijn Jugendstil-gebouwen zoals de Sprudelhof. Onze zeer bekwame reisleider zal u verrassen met unieke uitstapjes met veel variatie.

Hotel & omgeving

Steigenberger Hotel Bad Homburg

Het Steigenberger Hotel is een statig, volledig gerenoveerd hotel, gebouwd in art-decostijl. Het ligt aan het kuurpark in het centrum. Hier vindt u elegante winkels, maar ook de lanen en paden van het kuurpark zullen zeker tot een wandeling uitnodigen. Het bijzonder gastvrije hotel (met lift) heeft een grote lounge en een gezellig restaurant. Hier wacht u goed verzorgde diners, deels in buffetvorm. Alle (standaard)kamers zijn ruim en zeer smaakvol ingericht. De kamers beschikken over tv, telefoon, kluisje, airco, schrijftafel, gemakkelijke stoel, wifi en badkamer met douche, föhn en toilet.

Prijzen

Reissom
€ 1.465,- p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk alleengebruik € 185,-

Inbegrepen
• vervoer vanaf huis v.v.
• halfpensionverzorging
• lunch heen- en terugreis
• busexcursies

Niet inbegrepen
• overige lunches
• extra uitstapjes
• entreegelden

Vervoer

Vervoer

U wordt thuis opgehaald met een taxi of minibus en naar het lunchadres in Duiven gebracht. Hier stapt u na de lunch over op de bus naar Bad Homburg. Aankomst in de loop van de middag, terugreis na het ontbijt.