Bad Harzburg, Duitsland

Hotel Braunschweiger Hof ****

8-daagse reis
ma 26 juli t/m ma 2 augustus

Vitaal

Vitaal

1.745,00

Dagprogramma

Programmamogelijkheden

Aan de rand van het Harzgebergte in de deelstaat Niedersachsen ligt het bekende kuuroord Bad Harzburg. De bosrijke en bergachtige natuur is overweldigend en nodigt uit tot mooie tochten met de bus. De oude keizer- en Hanzestad Goslar, met vele vakwerkhuizen en historische bezienswaardigheden, behoort tot de meest schilderachtige steden in Midden-Duitsland. We zouden een bustocht kunnen maken door de – tot de Duitse eenwording vrijwel onbekende – oostelijke Harz met een bezoek aan het charmante stadje Wernigerode. Dit middeleeuwse stadje staat bekend om zijn kleurrijke vakwerkhuizen en schilderachtige marktplein met gotisch raadhuis. Vanuit Wernigerode kan eventueel een tochtje met de ‘Harzer Smalspoorbaan’ gemaakt worden. Wellicht is er belangstelling voor een bezoek aan het Grenzlandmuseum in Bad Sachsa. Het museum toont een verzameling zeldzame voorwerpen en documenten uit de voormalige DDR. Ook is een bezoek mogelijk aan Clausthal-Zellerfeld, met de grootste houten kerk van Europa. Verder kunnen wij naar het plaatsje Stolberg of naar de stad Quedlinburg. Deze stad geeft een uniek kijkje in de ontwikkeling van een uniek Middeleeuws stadje en staat mede hierdoor op de Unesco werelderfgoedlijst. Bij goed weer kunnen we varen over het stuwmeer de Okerstausee. Een ander alternatief is een bezoek aan het Uhrenmuseum in Bad Grund; met een collectie van ruim 1700 uurwerken staat de tijd hier nooit stil!

Hotel & omgeving

**** Hotel Braunschweiger Hof 

De sfeer in dit hotel is uniek; het is al voor de vijfde generatie in dezelfde familie, maar volledig aangepast aan de hedendaagse wensen. De gemoedelijkheid en het gastronomische ontbijt en diner zullen u zeer goed bevallen. De ligging is zowel centraal als rustig met een eigen park met eeuwenoude bomen. In het nabijgelegen kuurpark worden kuurconcerten gegeven (gratis met gastenkaart). Ontspanning vindt u in dit hotel (met lift) in het verwarmde binnenzwembad met ligstoelen en Finse sauna. Alle hotelkamers hebben douche, toilet, föhn, tv, minibar en een kluisje.

Prijzen

Reissom
€ 1.745,- p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
1-pk € 75,-

Inbegrepen
• vervoer vanaf huis v.v.
• halfpensionverzorging
• lunch heenreis
• afscheidslunch terugreis
• busexcursies

Niet inbegrepen
• overige lunches
• entree- en vaargelden
• extra uitstapjes

Vervoer

Vervoer

U wordt thuis opgehaald met een taxi of minibus en naar het lunchadres in Duiven gebracht. Hier stapt u na de lunch over op de bus naar Bad Harzburg. Aankomst in de loop van de middag, terugreis na het ontbijt.