Wolfegg-Alttann, Duitsland

Landhotel Allgäuer Hof ***

10-daagse reis
zo 14 t/m di 23 jul > vertrekgarantie!

Reiscategorie Rustig

2.145,00

Dagprogramma

Programmamogelijkheden

U kunt uitkijken naar een afwisselende vakantie. De dag na aankomst gebruiken we om de omgeving te verkennen en een bezoek te brengen aan Boerderijmuseum Wolfegg. Dit is een levend museum. Koeien, schapen en ganzen zwerven over het museumterrein. De rondleidingen bieden spannende verhalen over de huizen en hun bewoners. Verder gaan we naar het pittoreske, middeleeuwse stadje Wangen, waar het op woensdag markt is. Hier kunt u heerlijk rondwandelen door de schilderachtige, smalle straatjes met vele winkeltjes en terrasjes. Ook kunt u het Heimatmuseum bezoeken. Via een mooie route rijden we weer terug naar ons hotel. Natuurlijk gaan we ook naar de Bodensee, dat naast Duitsland ook aan met Zwitserland en Oostenrijk grenst. Dankzij het zachte klimaat met wijngaarden, fruitbomen en tropische plantengroei, heeft het veel weg van een zuidelijk meer. Het Allgäuer Land is gelegen tussen de Bodensee en de besneeuwde toppen van de Alpen. Het is met zijn groene heuvels, meren en rivieren een waar paradijs. De Oostenrijkers en de Duitsers vormen hier een gezamenlijke cultuur. De veehouders van de Allgäu hebben hun streek tot een beroemd kaasgebied gemaakt. U maakt tijdens deze reis kennis met de parels van de Bodensee. In Lindau maken we een wandeling door de historische binnenstad gevolgd door een rondvaart. We gaan zeker ook naar het bloemeneiland Mainau, gelegen in de Bodensee. Het wordt geroemd om de prachtige, sprookjesachtige natuur met een barok slot, vlindertuin en weelderige vegetatie. Ondanks het relatief kleine oppervlakte, herbergt het eiland een unieke verscheidenheid aan bloemen, bomen en struiken. Daarnaast kunnen we facultatief met onze bus andere uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Ravensburg, bekend van de puzzels en gezelschapspellen, of naar Bregenz voor een korte wandeling door het centrum. Hier kunt u tevens met de Pfänderbahn naar de top van de Pfänder. Van hieruit hebben we een prachtig zicht over het grootste meer van Duitsland en de omliggende bergen.

Hotel & omgeving

Landhotel Allgäuer Hof

Het rustig gelegen, zeer goed beoordeelde Landhotel Allgäuer Hof ligt in het kuuroord Alttann, op een half uurtje van de Bodensee. De natuur is hier nog ongerept. De lucht is helder en schoon en het klimaat is mild en zeer aangenaam. Het hotel biedt het comfort van een groot hotel met de persoonlijke charme van een kleiner hotel. Geniet van de moderne inrichting gecombineerd met warme gastvrijheid. De goede regionale gerechten, het verwarmd binnenzwembad en de prachtige spa zorgen voor een onvergetelijke vakantie. Uw stijlvol ingerichte hotelkamer is voorzien van balkon of terras, zitje en een drempelvrije douche, minibar en televisie.

Prijzen

Reissom
€ 2.145,- p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk alleengebruik € 165,-

Inbegrepen
• vervoer vanaf huis v.v.
• halfpensionverzorging
• lunch heenreis
• afscheidsdiner terugreis
• busexcursies
• boottocht

Niet inbegrepen
• overige lunches
• entreegelden
• extra uitstapjes

Vervoer

Vervoer

U wordt thuis opgehaald met een taxi of minibus en naar het lunchadres in Duiven gebracht. Hier stapt u na de lunch over op de bus naar uw overnachtingsadres. De terugreis verloopt op vergelijkbare wijze, we
sluiten de reis af met een afscheidsdiner.