West – Terschelling, Friesland

WestCord Hotel Schylge ****

7-daagse reis
ma 26 aug t/m zo 1 sep

Reiscategorie Rustig

1.485,00

Dagprogramma

Programma 

Van de Waddeneilanden is Terschelling het meest gevarieerd; kilometers strand, bossen, ongerepte duingebieden en een uitgestrekt polderlandschap. Tijdens de eilandtour komt u onder meer door de duinvalleien van Terschelling. Hier groeit de cranberry, ofwel Amerikaanse veenbes. Deze uit Amerika afkomstige plant belandde op het eiland nadat in 1848 een vat met bessen aanspoelde. U zult deze zeer gezonde vrucht deze week beslist gaan proeven. Tijdens de eilandtour brengen we een bezoek aan kaasboerderij Pieter Piets Hoeve. U hoort en ziet hoe hier nog op ambachtelijke wijze kaas wordt gemaakt. Een andere keer gaan we naar het dorpje Formerum voor een bezoek aan de cranberry-lekkernijmakerij. Hier wacht ons een presentatie over de cranberry-cultuur. Op donderdag scheept u in voor een rondvaart over het wad op zoek naar zeehonden. U vindt tevens leuke dorpen met goede winkeltjes en veel terrasjes op Terschelling. Verder maken we ook een excursie met de huifkar over de Boschplaat; het landschap kent een rijkdom aan natuurschoon met veel vogelsoorten die aan de kustlijn dagelijks hun voedsel vinden. Onder het genot van koffie of thee en een eilanderkoek hoort u interessante verhalen van de koetsier. Verder rijden we facultatief met de taxibus naar West voor een bezoek aan Museum het Behouden Huys. Kortom, een heerlijk eiland om eropuit te trekken.

Hotel & omgeving

WestCord Hotel Schylge

Aan de levendige haven van het dorp West-Terschelling ligt het WestCord Hotel Schylge. Vanuit de gezellige serre geniet u van het fantastische uitzicht op de haven en de Waddenzee. Lopend langs de haven bereikt u het dorp West. Het comfortabele hotel (met lift) beschikt over een verwarmd binnenzwembad. De hotelkamers hebben een luxe uitstraling, maar ademen tegelijkertijd onmiskenbaar het eilandgevoel. Vanzelfsprekend zijn de kamers van alle gemakken voorzien, waaronder een badkamer met aparte douche.

Prijzen

Reissom
€ 1.485,- p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk alleengebruik € 135,-
2-pk Waddenzicht € 75,-
2-pk Waddenzicht alleengebruik € 195,-

Inbegrepen
• vervoer vanaf huis v.v.
• overtocht Terschelling met bagageservice incl. extra begeleiding
• lunch heenreis in terminal
• halfpensionverzorging
• 1x lunch
• lunchpakket terugreis
• dagelijks koffie/thee
• het omschreven programma
• entreegelden
• busvervoer op het eiland

Niet inbegrepen
• extra uitstapjes

Vervoer

Vervoer

Per taxi of minibus naar de veerboothaven in Harlingen, lunch in het restaurant Terminal Harlingen. Vertrek om ca. 15.00 uur. Terugvaart ca. 12.30 uur, aansluitend taxivervoer naar uw huisadres.