Tavira, Portugal

Maria Nova Lounge Hotel ****

10-daagse vliegreis
zo 13 t/m di 22 okt

Deze reis heeft vertrekgarantie!

Reiscategorie Rustig

1.365,00

Dagprogramma

Programma mogelijkheden

Witgekalkte huizen, tegeltableaus, vissersboten en de geur van gegrilde sardines zijn klassieke beelden van Portugal en zeker ook van de Algarve. Bovenal staat de Algarve garant voor een heerlijk en veelal zonnig verblijf. De reis is dan ook in eerste instantie bedoeld voor mensen die willen genieten van de aangename temperatuur (gemiddeld 23˚C in oktober). De reisleiding zal de dag na aankomst voorstellen doen voor mooie facultatieve excursies, de ligging is ideaal en er valt in de omgeving genoeg te doen. Tuinen met palmbomen, de burcht Castros dos Mouros, ruim 35 kerken, 18e-eeuwse landhuizen: alleen al Tavira is de moeite waard. De rivier de Gilão loopt dwars door deze charmante stad. De beide stadsdelen worden door een brug met zeven bogen, daterend uit de Romeinse tijd, met elkaar verbonden. Het gebied ten oosten van Faro is bekend vanwege zijn lagunekusten; Vlakbij Tavira vertrekken boten naar Ilha de Tavira, een eiland voor de kust dat deel uitmaakt van het natuurgebied Ria Formosa. Ook een excursie naar Olhão of Faro behoort tot de mogelijkheden. Kronkelige, zeer smalle steegjes en de kubusachtige witte en pastelkleurige huisjes met hun dakterrassen en uitkijktorentjes verraden de Noord-Afrikaanse invloeden. Wellicht is er belangstelling voor een tocht door het bergachtige binnenland dat nog vrijwel onaangetast is door toerisme of een interessante dagtocht naar Sevilla naar een van de mooiste steden van Spanje. Maar u kunt ook zelfstandig Tavira bekijken, een ijsje eten of winkelen in het overdekte winkelcentrum Gran-Plaza in Tavira. Zo wordt het gegarandeerd een mooi najaar.

Hotel & omgeving

Maria Nova Lounge Hotel

Aan de zuidkust van Portugal, ten oosten van Faro, ligt Tavira. Het is op architectonisch gebied een van de fraaiste plaatsen van de streek. Het Maria Nova Lounge Hotel is gevestigd in het hart van Tavira en heeft een rustige ligging op een heuvel. Het hotel heeft een binnenzwembad en een verwarmd buitenzwembad. Bar Panorâmico biedt een verscheidenheid aan cocktails en een magnifiek panoramisch uitzicht over Tavira. De moderne kamers hebben een eigen balkon. De badkamers zijn voorzien van een inloopdouche (met handgreep). De meeste kamers bieden prachtig uitzicht op de rivier.

Prijzen

Reissom
€ 1.365,- p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
1-pk € 195,-

Inbegrepen
• vliegreis Faro incl. bagage v.v.
• luchthavenbelastingen/brandstofheffingen
• halfpensionverzorging
• 2x diner in stad
• bustransfer v.v.
• taxitegoed € 15,-

Niet inbegrepen
• lunches
• uitstapjes
• entreegelden

Vervoer

Vervoer

Per Transavia vliegt u in de namiddag van Rotterdam Airport in ca. 3 uur rechtstreeks naar Faro. Aansluitend bus transfer van ca. 1 uur naar uw hotel.