Smarthotel Tromsø ***

Tromsø – Noorwegen

7-daagse reis
ma 4 t/m zo 10 mrt 2019

Deze reis heeft een gegarandeerd vertrek!

Reiscategorie - vitaal

1.490,00

Dagprogramma

Programma

In de levendige stad Tromsø maken we kennis met de arctische en Samische cultuur. We gaan op ontdekkingsreis in het Polarmuseum wat de geschiedenis vertelt van onze held Willem Barentsz en zijn Noorse tijdgenoten. Verder zijn twee kerken een bezoek waard: de houten domkerk en de in 1965 gewijde Ishavskathedraal. Op vrijdagavond genieten we van een Middernacht- Noorderlichtconcert. In het Tromsø-museum horen en zien we tijdens de rondleiding alles over het Noorderlicht. Op een andere dag krijgen we een kijkje in de cultuur van Sami. Na de maaltijd in de ‘gamme’ (een traditionele Sami hut), neemt men u mee naar de ‘lavvu’, een Sami tent die gebruikt wordt tijdens de migraties van de rendieren. U krijgt de kans om de rendieren eten te geven. Met wat geluk kunnen we het Noorderlicht spotten! Op een van de middagen legt het Hurtigruten schip: de MS Finnmarken aan in de haven. Tijdens een rondleiding kunt u een indruk krijgen van het verblijf aan boord. Daarnaast zijn er verschillende facultatieve mogelijkheden. Bij voldoende deelname kan er ter plaatse ingescheept worden voor een boottocht door de fjorden waar de zeearenden op u wachten. Of wie niet bang is voor wat avontuur kan ook deelnemen aan een husky-sledetocht. Dit wordt een reis waar u lang aan terug zult denken. Let op: in deze tijd van het jaar ligt er sneeuw op de stoepen, er wordt doorgaand niet gestrooid. Snowboots zijn aan te raden.

Hotel & omgeving

Tromsø ligt 300 kilometer ten noorden van de Poolcirkel in Noorwegen. Dankzij de warme golfstroom heeft het een mild klimaat, de kust is ijsvrij en omringd door prachtige fjorden en ruwe bergtoppen. Het is tevens een van de beste plaatsen ter wereld om aurora borealis, ook wel het Noorderlicht genoemd, te kunnen bewonderen. Ons zeer goed gewaardeerde hotel ligt in het centrum van Tromsø, op slechts 200 meter van de winkelstraat Storgata. Het biedt kleurrijk ingerichte kamers met gratis wifi, een flatscreentv, een bureau en een eigen badkamer met inloopdouche.

Prijzen

Reissom
€ 1.490,-
p.p. o.b.v. 2 personen

Toeslagen p.p.
1-pk € 240,-
1-pk aangepast € 320,-

Inbegrepen
• vliegreis Tromsø v.v.
• luchthavenbelastingen/ brandstofheffing
• halfpensionverzorging
• middernachtconcert
• musea bezoek incl. entree
• Sami excursie incl. diner

Niet inbegrepen
• lunches
• extra uitstapjes
• overige entreegelden

Optioneel
• boottocht fjorden € 150,-
• Husky sledetocht € 190,-

De reis wordt begeleid door reisleider Annie van der Loop.
Ze spreekt Noors en kent Noorwegen zeer goed.

Vervoer

Vervoer

U vliegt vanuit Amsterdam (vertrek 10.45) via Oslo in ca. 6,5 uur naar Tromsø, terug vliegt u vanuit Tromsø (vertrek 13.50) via Oslo in ca. 6,5 uur naar Amsterdam.