Riviercruise Rijn & Moezel met MPS Stratendam, Duitsland

Boek vóór 1 maart i.v.m. beschikbaarheid!

Deze reis heeft een gegarandeerd vertrek!

10-daagse reis
vr 10 t/m zo 19 mei

Reiscategorie Rustig

1.385,00

Dagprogramma

Programma

De Rijn gooit hoge ogen als een van de mooiste rivieren van Europa. Uiteraard gaat u onderweg regelmatig aan land. Zo arriveert u na inscheping in Arnhem een dag later in Bonn. Het historische centrum met zijn uitgebreide voetgangerszone is ideaal voor een aangename wandeling langs vele musea en prachtige gebouwen, waaronder het geboortehuis van Beethoven. In de omgeving van Andernach verschijnen aan de oevers de eerste beboste heuvels met hier en daar een burcht of ruïne. Vanaf de brede boulevard loopt u door de stadspoort zo de oude Romeinse stad in. Na de drukte op de Rijn wordt u in het prachtige Moezeldal als het ware overvallen door een serene rust. De steile, met wijngaarden bedekte, hellingen aan weerszijden van de rivier zorgen voor een onvergetelijke dag. Cochem is een gezellig toeristenplaats waar veel te beleven valt. Bij Koblenz keert u terug naar de Rijn en leggen we aan in Boppard. Hier kunt u het knusse centrum bezichtigen of met de kabelbaan over de wijngaarden naar de Vierseenblick, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over het Rijngebied. Ook kunt u deelnemen aan de gratis middagexcursie naar de Loreley en Bad Ems. Wanneer we de Loreley zijn gepasseerd komt Rüdesheim al snel in zicht. Dit beroemde wijnstadje staat bekend om de vele wijnlokalen en historische vakwerkhuizen. Via bezoeken aan Koblenz en Keulen vaart u terug naar Arnhem.

Hotel & omgeving

MPS Stratendam

Het MPS Statendam is een imposant rivierschip met vier dekken. Op het zonnedek kunt u wat drinken, lezen en verkoeling zoeken in het zwembad. Op het salondek is naast de salon met comfortabele stoelen, de bar en het panoramarestaurant. Het ontbijt en de lunch zijn in buffetvorm. De diners (keuzemenu) worden uitgeserveerd. De hutten zijn verspreid over het promenade- en hoofddek. Senior Vakantie Plan heeft hutten op het hoofddek voorzien van twee gescheiden bedden (overdag omgebouwd tot sofa’s), tv, telefoon, kluisje, airco, een klein bureau/ kaptafel en een badkamer met douche, föhn en toilet.

In verband met de veiligheid is het gebruik van rollators aan boord van het schip niet toegestaan. Op aanvraag zijn rollators van het schip beschikbaar voor gebruik aan wal. Het schip heeft geen lift.

Prijzen

Reissom
€ 1.385,- p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk hut alleengebruik € 435,-

Inbegrepen
• vervoer vanaf huis v.v.
• welkomstdiner Arnhem
• volpensionverzorging
• Captains Dinner
• 2 avonden live
entertainment
• havengelden

Niet inbegrepen
• entreegelden
• uitstapjes

Extra
In verband met de veiligheid is het gebruik van rollators aan boord van het schip niet toegestaan. Aan wal kunt u er uiteraard wel gebruik van maken. Uw eigen rollator wordt niet toegelaten op het schip. Op aanvraag zijn rollators van het schip beschikbaar voor gebruik aan wal. Dit dient u bij boeking door te geven.

Vervoer

Vervoer

U wordt thuis opgehaald met een taxi of minibus en naar Arnhem gebracht. Na het diner inscheping aan boord van het MPS Statendam. Op de laatste dag wordt u bij de kade met een taxi opgehaald.