Ommen, Overijssel

Hotel de Zon ****

8-daagse paasreis
za 11 t/m za 18 april

Vitaal

1.370,00

Dagprogramma

Programma
Het centrum van Ommen, dat al in 1248 stadsrechten kreeg, ligt op loopafstand van het hotel. Ommen is een karakteristiek Hanzestadje, gelegen aan de Vecht met een gezellig centrum vol winkels en terrasjes. De omgeving van het hotel wordt gekenmerkt door prachtige natuur. U zult genieten van de weidse uitzichten en het idyllische landschap, waarin havezaten, kastelen en landgoederen elkaar afwisselen. We hebben rond de Paasdagen een afwisselend en rustig programma voor u samengesteld. Er zijn drie excursies in het programma opgenomen. Om te beginnen rijden we met de bus naar Giethoorn en schepen we in voor een boottocht door het pittoreske waterstreekdorp. De schipper vertelt ons leuke wetenswaardigheden en laat ons de prachtigste plekjes zien van het ‘Venetië van het noorden’. Ook staat een bezoek aan het Tapijtmuseum in Genemuiden op het programma. Hier wordt de geschiedenis van het vervaardigen van tapijten haarfijn in beeld gebracht. Na een heerlijke lunch rijden we terug naar het hotel. Verderop in de week brengen we een bezoek aan het stadje Hattem, waar u naar het Anton Pieck Museum of het Nederlands Bakkerijmuseum kunt gaan. Uiteraard is het stadje ook op eigen gelegenheid te verkennen. Uw reisleider zal suggesties doen voor andere facultatieve uitstapjes, zoals een bezoek aan het Nationaal Tinnen Figuren Museum in Ommen of het blikjesmuseum. Op loopafstand van het hotel ligt de Mark Smit Kunsthandel, maar ook een boottocht vanuit Ommen naar de sluis en stuw van Vilsteren behoort tot de mogelijkheden.

Hotel & omgeving

**** Hotel de Zon
Het hotel kent een lange geschiedenis die teruggaat tot 1893. Historie, sfeer en gastvrijheid ontmoeten elkaar in dit charmante hotel met 35 kamers. Hotel de Zon heeft een rijke kunstcollectie, een mooie lounge met goede stoelen en een open haard. Voor een drankje kunt u terecht in Uncle Henry’s Pub. In het restaurant wordt door de chef-kok gebruikgemaakt van lokale en regionale producten. Ontbijt is in buffetvorm en de lunches en diners worden uitgeserveerd. De hotelkamers (per lift bereikbaar) zijn comfortabel en sfeervol ingericht met tv, telefoon, wifi, schrijftafel, zitje, minibar en een badkamer met douche, toilet en föhn.

Prijzen

Reissom
€ 1.370,-
p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk alleengebruik € 175,-
2-pk Vechtzicht € 120,-
2-pk Vechtzicht allééngebruik € 280,-

Inbegrepen
• vervoer vanaf huis v.v.
• lunch aankomstdag
• halfpensionverzorging
• lunchpakket terugreis
• 3 excursies (incl. boottocht) + lunch
• omschreven programma (incl. voorstelling)
• entreegelden
• high tea De Laer

Niet inbegrepen
• extra uitstapjes (entreegelden)
• overige lunches

Vervoer

Vervoer

U wordt van huis opgehaald met een taxi of minibus en na afloop weer voor de deur thuis afgezet. Aankomst voor de lunch, terugreis na het ontbijt.