Markelo, Twente

**** Landhuis Hotel de Herikerberg

7-daagse kerstreis
za 21 dec t/m vr 27 dec > deze reis heeft vertrekgarantie

Aangepast

1.355,00

Dagprogramma

Programma
Het arrangement begint met een lunchbuffet met luxe belegde broodjes en huisgemaakte soep. Dezelfde middag krijgen wij bezoek van zangeres Saskia Paerl die ons in het hotel vermaakt met haar chansons. Nog meer muzikaliteit wacht ons in de Grote Kerk in Almelo. Daar gaan we een dag later heen om te luisteren naar het kerstoptreden van het Roder Jongenskoor (dit is een optionele activiteit). Een andere keer bezoeken we het Museum Eungs Schöppe in Markelo. Hier is een van de grootste klederdracht collecties uit de periode 1820-1940 van Oost-Nederland te zien. Verder is er een schitterend ingerichte woonkeuken en zijn er diverse oude gebruiksvoorwerpen en kleine landbouwwerktuigen te zien. Voor kerstavond aanbreekt luisteren we naar een recital van fluitist Paul Smithuis, de uitgelezen appetizer voor het aansluitende diner. 1e kerstdag kunt u in de ochtend een kerkmis bijwonen of naar de kersttoespraak luisteren op tv. Aansluitend op een heerlijke, luxe kerstbrunch kunt u optioneel naar de voorstelling Het meisje met de zwavelstokjes in het theater in Almelo. Dit aandoenlijke sprookje van Hans Christian Andersen wordt gebracht in de kenmerkende Dickensstijl. Ondergedompeld in kerstsfeer schuift u die avond aan voor het gezellige en smaakvolle vijfgangendiner. 26 december staat er wederom een uitgebreide kerstbrunch voor u klaar. Daarna is het tijd voor een uitstapje door de Achterhoek. Bij terugkeer zetten we de feestelijkheden voort met een viergangendiner.

Hotel & omgeving

**** Landhuis Hotel de Herikerberg
Het rietgedekte Landhuis Hotel ligt op de top van de Herikerberg. De warme inrichting in Engelse stijl is kenmerkend voor de ongedwongen sfeer. Het ontbijt is in buffetvorm, de diners worden uitgeserveerd (inclusief een glaasje wijn). De chef-kok werkt veelal met producten uit de regio. Het hotel heeft een huiselijke lounge, een leestafel en een ‘huiskamer’ voor Senior Vakantie Plan. De ruime kamers (per lift bereikbaar) beschikken over tv, kluisje, schrijftafel, zitje en een badkamer met inloopdouche, föhn en toilet. Reizigers zonder mobiele telefoon, krijgen een ’huistelefoon’ om in geval van nood de reisleiding te bereiken.

Prijzen

Reissom
€ 1.355,-
p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk alleengebruik € 190,-

Inbegrepen
• vervoer vanaf huis v.v.
• lunch aankomstdag
• volpensionverzorging
• lunchpakket terugreis
• dagelijks koffie/thee
• glaasje wijn/fris bij het diner
• omschreven programma (excl. voorstellingen)

Optioneel
Roder Jongenskoor 22 december € 8,-
A Christmas Carol 25 december € 33,50

We boeken graag een extra overnachting als u aansluitend een nieuwjaarsreis wilt maken. Vraag naar de mogelijkheden.

Vervoer

Vervoer

U wordt van huis opgehaald met een taxi of minibus en na afloop weer voor de deur thuis afgezet. Aankomst voor de lunch, terugreis na het ontbijt.