Leeuwarden, Friesland

Hotel Post Plaza ****

7-daagse reis
za 21 t/m vr 27 dec

Geen toeslag voor alleenreizenden!

Vitaal

1.575,00

Dagprogramma

Programma
Nadat u zich heeft geïnstalleerd in uw kamer wordt u welkom geheten en krijgt u het diner geserveerd. Liefhebbers kunnen dezelfde avond al meegaan naar een optioneel kerstconcert uitgevoerd door het Lemster Mannenkoor. Een dag later staat de bus klaar om u naar Drachten te brengen om optioneel het kerstconcert ‘De kerstroos’ bij te wonen in het Karmelklooster. Hoewel er in Leeuwarden genoeg te zien is, slaan we de omgeving zeker niet over. Daarom hebben we ook een wintertocht door het Friese landschap met lunch onderweg op het programma staan. Als kerst aanbreekt doen we het even rustig aan. De reisleider zal uiteraard suggesties doen om de stad te verkennen, zoals een bezoek aan het Fries Museum, maar misschien woont u liever een kerkdienst bij of kijkt u graag naar de kersttoespraak op tv. Tegen de avond staat er een viergangenkerstdiner voor u klaar. 2e kerstdag wonen we het kerstconcert bij in de Grote of Jacobijnkerk, de oudste en bouwkundig belangrijkste kerk van Leeuwarden, gelegen op enkele minuten loopafstand van het hotel. Bij binnenkomst verrast de fraaie combinatie van de moderne inrichting met eeuwenoude elementen, waaronder de 17e-eeuwse preekstoel en het beroemde Müllerorgel uit het begin van de 18e eeuw. Dezelfde avond krijgen we wederom een feestmaal voorgeschoteld. Er is tussendoor voldoende tijd om de kerstsfeer in de Friese hoofdstad op te snuiven.

Hotel & omgeving

**** Hotel Post Plaza
In het Post Plaza Hotel is over elk detail nagedacht, van kamersleutel tot kus­sen. Elke kamer is uniek, want ze zijn ondergebracht in twee monumentale panden. Het oude Postkan­toor van Leeuwarden en het Bankgebouw zijn met een glazen doorgang aan elkaar verbonden. De inrichting is eigentijds en gecombineerd met de historie die terug­gaat tot 1885. In het Grand Café heten de barista’s u welkom. Deze prachtige ruimte met het indruk­wekkende, houten plafond fungeert als een Franse brasserie. De sfeervolle kamers zijn voorzien van een heerlijk bed, televisie, kluisje, föhn, telefoon, regendouche en wifi. Hier zult u zeker ‘lekker sliepe’.

Prijzen

Reissom
€ 1.575,-
p.p.
Geen toeslag voor alleenreizenden

Inbegrepen

• vervoer vanaf huis v.v.
• halfpensionverzorging
• 4x lunch
• lunchpakket terugreis
• dagelijks koffie/thee
• omschreven programma (excl. optionele activiteiten)

Optioneel
Lemster Mannenkoor 21 december € 18,-
Kerstconcert De Kerstroos 22 december € 17,50
Fries Museum 24 december € 15,-

Vervoer

Vervoer

U wordt thuis opgehaald met een taxi of minibus en na afloop van de reis weer thuis afgezet. Aankomst in de loop van de middag, terugreis na het ontbijt.