Kiens (Dolomieten), Italië

Hotel Kronblick ****

10-daagse reis
di 10 t/m do 19 sep> deze reis heeft vertrekgarantie!

Reiscategorie - vitaal

1.780,00

Dagprogramma

Programma

Dag 1 (3 juni en 10 sept) en dag 2 (4 juni en 11 sept):
Na de koffie in Duiven gaat onze busreis naar Zuid-Duitsland voor een overnachting en diner (onderweg is de lunch inbegrepen). Na het ontbijt rijden we verder richting Oostenrijk. We hebben vandaag tijd om via een prachtige route over de Oostenrijkse Fernpass en de Innvallei richting Italië te rijden. Via Innsbruck en de Brennerpas richting ons einddoel: Kiens.

Dag 3 (5 juni en 12 sept): Kiens – Pragser Wildsee
Na een wel zeer uitgebreid ontbijtbuffet, verkennen we ons hotel en de omgeving. Onze gastheer van het hotel kan een korte wandeling verzorgen. Vandaag is een lunch in het hotel inbegrepen. Na de lunch vertrek met de bus richting Pragser Wildsee. Dit meer is ligt op 1496m hoogte en is 31 ha groot. Het is een prachtig Alpenmeer omgeven door bergen hoger dan 2000m. Wij bereiken het meer na een mooie rit door prachtige landschappen en kleinere dorpjes.

Dag 4: Brixen (6 juni en 13 sept): Brixen
In de voormiddag brengen we een bezoek aan Brixen met de gezellige straatjes, de hofbrug en de dom.

Dag 5 (7 juni en 14 sept): Misurinameer – Cortina – Falzaregopas
Na het ontbijt vertrekken we voor onze eerste dolomietentocht. Via Dobbiaco & Innichen rijden we naar de Kreuzbergpass, dit is een ideale stopplaats voor een foto van de Oostkant van de Drei Zinnen. Verder naar de Piave-vallei en naar beneden naar het Lago Santa Catharina. Door naar het schilderachtige Misurinameer. Tijd voor een lunch en een korte wandeling langs het meer. Over de 3 Crocipas naar Cortina d’Ampezzo, vrije tijd. Langs de westkant van de Drei Zinnen terug naar het hotel.

Dag 6 (8 juni en 15 sept): rustdag of eventueel een facultatief kort bezoek aan Schloss Bruneck op 12 km. afstand van hotel.

Dag 7 (9 juni en 16 sept): Brunico, Ahrntal, Sand in Taufers.
Vandaag brengen we een bezoek aan Brunico, daarna verder naar de mooiste waterval van Zuid-Tirol: de Reinbachfälle nabij Sand in Taufers. Op de terugweg stoppen we in Latschenölbrennerei met hoogwaardige persoonlijke verzorgingsproducten, geneeskrachtige baden, theesoorten en kruidenbonbons. Leuk als souvenir en cadeau.

Dag 8 (10 juni en 17 sept): Sankt Ullrich
Na het ontbijt vertrekken we naar Sankt Ullrich, wereldberoemd om zijn vele houtsnijwerk. De prachtige omgeving is een must in de Dolomieten. We hebben daar gelegenheid om te lunchen waarna we weer terugkeren naar het hotel voor een rustige na middag.

Dag 9 (11 juni en 18 sept):
Vertrek om 11 uur uit hotel Kronblick naar overnachtingshotel in Zuid-Duitsland via een mooie route door Oostenrijk.

Dag 10 (12 juni en 19 september):
Na het ontbijt vertrek naar Nederland met een afscheidsdiner (inbegrepen) in Duiven.

Hotel & omgeving

Hotel Kronblick

Dit mooie familiehotel is rustig gelegen op vijf minuten wandelen van het centrum van Kiens. Het biedt een wellnesscentrum met een binnen- en buitenzwembad. We maken elke dag gebruik van het uitgebreide ontbijtbuffet en ’s avonds is er viergangen keuzemenu met saladebuffet. Alle kamers zijn voorzien van twee comfortabele bedden, een gemeubileerd balkon, telefoon, een flatscreen-tv en een koelkast. De badkamer is uitgerust met een aparte douche, toilet en badjas.

Prijzen

Reissom
€ 1.780,- p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk alleengebruik € 255,-

Inbegrepen
• vervoer vanaf huis v.v.
• overnachting incl. diner + ontbijt heen en terugweg
• halfpensionverzorging
• lunch op heenweg
• 2x lunch
• afscheidsdiner in Duiven
• busexcursies

Niet inbegrepen
• overige lunches
• extra uitstapjes
• entreegelden

Vervoer

Vervoer

U wordt thuis opgehaald met een taxi of minibus en naar het overstapadres in Duiven gebracht. Hier stapt u na de koffie over op de bus naar Kiens met onderweg een lunch en een overnachting in Zuid- Duitsland. De terugreis verloopt op vergelijkbare wijze.