Hotel Palma ****

Tivat, Montenegro

8-daagse vliegreis
di 10 t/m di 17 sep

Reiscategorie - vitaal

1.550,00

Dagprogramma

Programma

Dag 1, dinsdag 10 september, aankomst:
Vertrek om 13.30 uur vanuit Rotterdam met de vlucht van Transavia, aankomst
15.40 uur in Dubrovnik (vluchttijden onder voorbehoud). Transfer naar hotel Palma in Tivat.
Inchecken in hotel, vrije tijd. Diner en overnachting.

Dag 2, woensdag 11 september, vrije dag:
Vrije dag in Tivat om te genieten van de faciliteiten van het hotel en van het zeestrand of voor bezoek aan promenade en Porto Montenegro. Diner en overnachting in hotel.

Dag 3, donderdag 12 september, excursie Baai van Kotor:
Dag gereserveerd voor op de UNESCO-lijst geplaatste Baai van Kotor, de meest zuidelijke fjord van Europa. De oude stad Kotor met haar nauwe schaduwrijke straatjes is aan drie zijden omgeven door stadsmuren van tien meter dikte en vijftien tot twintig meter hoogte. Aan de vierde zijde verrijst de kale bergwand van de Lovćenberg, waartegen op 260m hoogte de vesting Sveti Ivan ligt, die door een driedubbele muur van bijna vier kilometer lengte met de stadsmuur verbonden is. In Kotor krijgen we uitgebreid uitleg over de meest belangrijke cultuurmonumenten. In der loop van de middag bezoek aan Perast met Gospa od Skrpelja, korte boottocht naar het eiland met haar kerkje Gospa od Skrpelja. Laat op de dag terug naar onze hotel, diner en overnachting. Vertrek om 09.30 uur, retour om 16.30 a 17.00 uur.

Inbegrepen: Transfers, Nederlandssprekende begeleider, plaatselijke gids, entreegelden, bootjes Perast en lunch in Perast.

Dag 4, vrijdag 13 september, vrije dag:

Vrije dag in Tivat om te genieten van de faciliteiten van het hotel en van het zeestrand of voor bezoek aan promenade en Porto Montenegro. Diner en overnachting in hotel.

Dag 5, zaterdag 14 september, het Meer van Skadar:
Bezoek aan het meer van Skadar Meer (Skadarsko Jezero), een voormalige zee-inham, is het grootste meer op de Balkan. Met zijn lengte van 48km en breedte van 14km, is het een van Europa’s belangrijkste vogelreservaten. Naast de vele watervogels, is de visrijkdom van het meer ook buitengewoon groot. Beroemd is een soort sardines, die zich heeft aangepast aan het zoete water, toen de voormalige zee-inham in een ver verleden door de spelingen van de natuur geleidelijk aan van de Adriatische Zee werd afgesloten. Het meer ligt thans zes meter boven zeeniveau. Meer en oever zijn het grootste nationale park van ex-Joegoslavië en hierbij ook van Montenegro. Bezoek aan het plaatsje Rijeka Crnojevica. Hier is de typische Montenegrijnse plattelands architectuur te vinden, bovendien kunnen jullie genieten van de pracht der natuur van de streek. Vertrek om 09.00, retour om 17.00 uur ivm de afstand.

Inbegrepen: Transfers, Nederlandssprekende begeleider, plaatselijke gids, boottocht Vir Pazar – Rijeka Crnojevica, entreegelden voor de NP en georganiseerde lunch.

Dag 6, zondag 15 september, vrije dag:
Vrije dag in Tivat om te genieten van de faciliteiten van het hotel en van het zeestrand of voor bezoek aan promenade en Porto Montenegro. Diner en overnachting in hotel.

Dag 7, maandag 16 september,  Sveti Stefan en Budva: 
Deze dag is gereserveerd voor Budva en het nabijgelegen schiereiland Sveti Stefan. Budva is de populairste badplaats van Montenegro, gebouwd op een landtong en een van de oudste nederzettingen aan de Adriatische Zee. De oude stadskern die nog altijd wordt omringd door een middeleeuwse stadsmuur, verraad haar Byzantijnse maar vooral Venetiaanse invloeden. De beide toegangspoorten van deze stadswal laten geen modern verkeer door, zodat voetgangers hier ongestoord kunnen dwalen door de schilderachtige straatjes. Stil is het daar overigens niet: langs de vele terrasjes en winkeltjes beweegt zich een geanimeerde stroom van vakantievierders van allerlei nationaliteiten, het is een Dubrovnik-in-het-klein. Diner en overnachting in hotel Palma. Vertrek om 09.00 uur, retour om 16.30 uur.

Inbegrepen: Transfers, Nederlandssprekende begeleider, plaatselijke gids, eventuele entreegelden voor Budva en georganiseerde lunch.

Dag 8, dinsdag 17 september, retour:
Vandaag nemen we afscheid van Montenegro. Transfer naar het vliegveld van Dubrovnik en om 16.25 uur retour naar Rotterdam. Aankomst in Rotterdam om 18.50 uur (vluchttijden onder voorbehoud).

Hotel & omgeving

Hotel Palma

We logeren in een heerlijk hotel direct aan zee met prachtig uitzicht over de baai van Tivat. Het eigentijdse viersterrenhotel beschikt over een bar en restaurant met een buitenterras. Er is tevens een spa met sauna, baden en massagebehandelingen. Op het privéstrand met strandstoelen en parasols is het eveneens goed toeven. Zodra u ’s ochtends de gordijnen van uw fris ingerichte hotelkamer opendoet kijkt u uit over de baai. De kamers hebben een tv, minibar, airco en badkamer met toilet en douche

Prijzen

Reissom
€ 1.550,-
p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk alleengebruik € 210,-
2-pk zijzeezicht € 120,-
2-pk zijzeezicht alleengebruik € 315,-

Inbegrepen
• vliegreis Dubrovnik incl. bagage v.v.
• luchthavenbelastingen/ brandstofheffingen
• halfpensionverzorging
• 3 busexcursies + lunch
• boottocht
• Nederlandssprekende lokale gids

Niet inbegrepen
• overige lunches
• extra uitstapjes

Vervoer

Vervoer

U vliegt vanaf Rotterdam The Hague Airport in 2,5 uur naar Dubrovnik. Aansluitend bustransfer van ca. twee uur naar uw hotel.