Hotel Del Levante ****

Torre Canne (Apulië), Italië

8-daagse vliegreis
zo 22 t/m zo 29 sep

Reiscategorie Actief

2.175,00

Dagprogramma

Programma

Dag 1: zondag 22 september 2019 – vlucht naar hotel
Aankomst in Puglia, 11:50 Vlucht Amsterdam – 14:20 Bari (Transavia).
Bari is de hoofdstad van de regio Puglia en een van de belangrijkste havensteden aan de Adriatische Zee. Bustransfer naar het hotel aan de Adriatische kust (85 km, 1u15). Check-in ‘s middags op uw gemak ontspannen aan zee.

Dag 2: maandag 23 september 2019 – Alberobello – Vallei van de Trulli
Halve dag excursie 13:00 – 17:00 (inclusief)
Excursie naar Valle d’Itria (30 min.). Het gebied wordt doorkruist door oude olijfbomen en veel fruit- en amandelbomen. Itria-vallei is een van de mooiste landschappen gebieden van Apulië, ook bekend als de “Trulli Zone”.  Trulli laat een indrukwekkende getuigenis zien van het landelijke leven in het verleden van deze regio. Alberobello (werelderfgoed van de UNESCO) de schilderachtige hoofdstad van Murgia di Trulli, plaats met ronde 1.000 Trulli is wereldberoemd om zijn typische stenen fundamenten met hun karakteristieke, kegelvormige daken. Op de terugweg bezoeken we pittoresk wit lichtgevende stad van Locorotondo, een van de mooiste in Italië.

Dag 3: dinsdag 24 september 2019 – Lecce
Hele dag excursie 10:00 – 17:00 (inclusief)

Excursie naar het zuiden: in het hart van Salento, waar sporen van Griekse Byzantijnse beschaving kan worden gevonden. Vertrek naar Lecce (1 uur) Salento – hak van de Italiaanse laars. Bezoek de barok oude stad van Lecce, begroeid met ongeveer 30 kerken en vele paleizen. City Tour – de Basiliek Santa Croce is een van de grootste gebouwencomplexen van Lecce en tegelijkertijd de belangrijkste voorbeeld van de Lecce barok.

Dag 4 – woensdag 25 september – Ostuni – “de witte stad”
Halve dag excursie 10:00 – 15:00 (facultatief) prijs €80 pp o.b.v. 10 personen
Vertrek naar Ostuni (30 min.) – in het gebied van duizendjarige olijfgaarden. Puglia is de grootste olijfolieproducent in Italië en bezit meer dan 50 miljoen olijfbomen. Ostuni, “de witte stad” zit op een heuvel en betovert met zijn pittoreske wirwar van steegjes en trappen. “The White City” staat bekend om zijn witte limoen geschilderde huizen omgeven door een Aragonese wal. Bezoek aan een van de oliefabrieken en olijfolieproductie op een biologische boerderij – daarna zullen ze verschillende biologisch geproduceerde, uitstekende olijfolie produceren proberen. Olijfolieproeverij met lunch (focaccia, salami, mozzarella).

Dag 5 – donderdag 25 september, rotsstad Matera
Hele dag excursie 09.30 – 17:00 (inclusief)
Excursie naar Matera (1,5 uur) in de regio Basilicata. Vanwege de schoonheid van stadscentrum, maar ook vanwege de culturele levendigheid, werd Matera de eerste stad Zuid-Italië werd uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa 2019. Bezoek het historische stadscentrum – met de unieke nederzettingen van de grotten “Sassi”, een netwerk van huizen en steegjes, boven elkaar en in elkaar, een architectonisch wonder, waarschijnlijk het meest ongewone monument van de wereldcultuur in Italië en de derde oudste UNESCO-werelderfgoedlocatie. Loop door het historische grottenhuizen van Matera zijn als een wandeling door een vergeten verleden. De magische plaats, ook wel de tweede Bethlehem genoemd. Lunch en terug naar het hotel.

Dag 6 – vrijdag 26 septemberPolignano a Mare
Halve dag excursie 14:00 – 18:00 (facultatief) €60 pp o.b.v. 10 personen
In de vroege middag rijden we naar Polignano a Mare (30 min), die op een adembenemende rotsen over de kristalheldere Adriatische Zee. In aanvulling op de spectaculaire locatie, de vele grotten behoren tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de plaats. Het is niet voor niets dat deze stad ook wel de parel van de Adriatische Zee wordt genoemd. Het historische centrum beschikt over overblijfselen van de Arabische, Byzantijnse, Spaanse en Normandische cultuur. Aan het einde van de mooie steegjes kom je aan naar de uitkijkpunten met uitzicht op de Adriatische Zee.

Dag 7 – zaterdag 27 september – Martina Franca – de barokke stad
Halve dag excursie 09:00 – 13:00 (facultatief) prijs €65 pp o.b.v. 10 personen
Bezoek een ander juweel – de barokke stad Martina Franca (40 min.) Met haar talloze bezienswaardigheden zoals het hertogelijk paleis en de kerk Colleggiata di San Martin. De koningin van de barok heeft een oude stad vol met architectonische meesterwerken. Loop door de steegjes van de oude stad – met hun gebouwen in barokstijl paleizen een juweel van het barokke tijdperk. In de straten zijn kleine delicatessen en ambachtelijke winkels.

Dag 8 – zondag 28 september Bari – Terugvlucht
Ontbijt 07.30 – 09.30, 10.00 uur uitchecken, 11.00 uur lichte maaltijd in restaurant (pasta, dessert (vruchten), ½ mineraalwater en koffie), 12.00 uur bustransfer naar Bari Airport via Bari (ongeveer 1 uur), 13:00 Aankomst op de luchthaven
15:05 vertrek Bari – 17:45 Amsterdam – (Transavia).

Facultatieve excursies

Ostuni incl. lokale specialiteit
Halve dag excursie € 80,-

Polignano a Mare
Halve dag excursie € 60,-

Martina Franca
Halve dag excursie € 65,-

Totale excursiepakket 195,-

(minimaal 10 deelnemers per facultatieve excursie, opgave voor 22 juli 2019)

Hotel & omgeving

Hotel Del Levante

Hotel Del Levante in Torre Canne heeft een bevoorrechte locatie direct aan het langzaam aflopende strand met een fantastisch uitzicht over de Adriatische Zee. Het compleet gerenoveerde, moderne hotel wordt door een familie gerund. Het restaurant serveert zowel Apulische specialiteiten als de internationale keuken. Er is ook een snackbar met een gezellig terras op het strand. In de tuin ligt het zwembad met zonneterras. Gebruik van ligstoelen en parasols bij het zwembad en op het strand is gratis. De kleurrijke kamers kijken uit op de tuin en hebben telefoon, satelliet-tv, wifi, minibar, airco en badkamer met douche, toilet en haardroger.

Prijzen

Reissom
€2.175,-
p.p. o.b.v. 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk alleengebruik € 315,-
2-pk Superior op aanvraag

Inbegrepen
• vliegreis Bari incl. bagage v.v.
• luchthavenbelastingen/brandstofheffingen
• halfpensionverzorging
• lichte lunch dag vertrek
• 3 busexcursies + 2x lunch
• Engelssprekende lokale gids

Niet inbegrepen
• overige lunches
• extra uitstapjes
• entreegelden

Extra

Ostuni € 80,-
Polignano a Mare € 60,-
Martina Franca € 65,-
Alle drie excursies € 195,-
(minimaal 10 deelnemers, opgave voor 22 juli 2019)

Vervoer

Vervoer

U vliegt rond de middag vanaf Amsterdam in 2,5 uur naar Bari. Aansluitend bus transfer van ruim een uur naar uw hotel. U vliegt in de middag weer terug naar Amsterdam.