Hotel de Zon ****

Ommen – Overijssel

6-daagse Nieuwjaarsreis

vr 28 dec t/m wo 2 jan

Deze reis heeft een gegarandeerd vertrek!

Reiscategorie Rustig

1.090,00

Dagprogramma

Programma

Het arrangement begint met de lunch op de aankomstdag. ’s Middags is er gelegenheid een kijkje te nemen in het centrum van Ommen met gezellige winkeltjes en restaurants. Daags na aankomst wacht ons een ontvangst in het Tapijtmuseum Genemuiden. Hier wordt de geschiedenis van het vervaardigen van tapijten in levende lijve in beeld gebracht. Na de lunch rijden we terug naar het hotel voor een vroeg diner. We gaan namelijk naar de Martiniplaza in Groningen om optioneel het sprookjesballet De Notenkraker bij te wonen uitgevoerd door het Charkov Staats Ballet Theater. Met omlijsting van Tsjaikovski’s virtuoze muziek dansen het meisje Clara, haar notenkrakerpop, de muizenkoning en de suikerfee over het toneel. Een dag later genieten we van een Engelse high tea op het statige Landgoed ’t Laer. Scones, muffins, quiche en sandwiches zijn allemaal handgemaakt naar traditioneel recept. Daarbij worden verschillende pure theesoorten ingeschonken. De laatste dag van het jaar trekken we er onder leiding van een gids met de bus op uit om meer van de omgeving te zien tijdens een wintertocht. We lunchen tussendoor in een pannenkoekenhuis. Tegen de avond wordt de tafel feestelijk gedekt voor het oudjaarsdiner. In goed gezelschap tellen we af tot de klok middernacht slaat wat we vieren met bubbels en oliebollen. Na een rustige start op 1 januari volgt een muzikaal middagprogramma in huis.

Hotel & omgeving

Hotel & omgeving

Het hotel kent een lange geschiedenis die teruggaat tot 1893. Historie, sfeer en gastvrijheid ontmoeten elkaar in dit charmante hotel met 35 kamers. Hotel de Zon heeft een rijke kunstcollectie, een mooie lounge met goede stoelen en een open haard. Voor een drankje kunt u terecht in Uncle Henry’s Pub. In het restaurant wordt door de chef-kok gebruikgemaakt van lokale en regionale producten. Ontbijt is in buffetvorm en de lunches en diners worden uitgeserveerd. De hotelkamers (per lift bereikbaar) zijn comfortabel en sfeervol ingericht met tv, telefoon, wifi, schrijftafel, zitje, minibar en een badkamer met douche, toilet en föhn.

Prijzen

Reissom
€ 1.090,-
p.p. o.b.v. 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk Vechtzicht € 80,-
2-pk alleengebruik € 115,-
2-pk Vechtzicht alleengebruik € 195,-

Inbegrepen
• vervoer vanaf huis v.v.
• lunch aankomstdag
• volpensionverzorging
• lunchpakket terugreis
• dagelijks koffie/thee
• het omschreven programma (excl. ballet)
• entreegelden

Optioneel
• De Notenkraker – 29 december € 42,50

Vervoer

Vervoer

U wordt van huis opgehaald met een taxi of minibus en na afloop weer thuis afgezet. Aankomst voor de lunch, terugreis na het ontbijt.