Familiehotel Clarezia

Waltensburg – Zwitserland

9-daagse reis
za 18 t/m zo 26 mei

De reis van 18 t/m 26 mei heeft vertrekgarantie!

10-daagse reis 
za 4 t/m zo 13 okt

Reiscategorie Actief

1.255,00

Dagprogramma

Programma

We gaan naar Waltensburg, een klein boerendorp in de bloemrijke berghellingen van het Zwitserse kanton Graubünden. Een rustige streek waar nog van het echte leven genoten wordt. De omgeving bestaat uit heldere bergmeertjes, prachtige bossen met knoestige bomen, hoog oprijzende rotsen en schilderachtige dorpjes. Het Nederlandse koppel Tim en Renate heten u van harte welkom in hun Zwitserse chalet Clarezia. Dit fijne familiehotel ligt op het hoogste punt van het dorp en zorgt daardoor voor een adembenemend uitzicht aan alle kanten. We maken overdag korte, begeleide wandelingen door prachtige bloemenweides met o.a. gentianen en alpenklokjes. Tijdens de wandelingen wordt rekening gehouden met de mogelijkheden van de groep. We lopen over brede paden, die niet heel steil omhoog of omlaag gaan. We zorgen ervoor dat iedereen mee kan. Ons busje functioneert indien nodig als ‘bezem-wagen’. ‘s Avonds is er een presentatie over wat er die dag gezien is. Op dagen dat er niet gewandeld wordt, zijn er uitstapjes mogelijk naar Chur, de prachtige watervallen bij het stuwmeer van Panix en het grote burchtcomplex Munt Sogn Gieri. Zeker een bezoek waard is de oudste benedictijner abdij van Zwitserland in Disentis. Uiteraard gaan we ook naar Waltensburg dat over een 19e-eeuwse parochiekerk met prachtige vroeggotische muurschilderingen beschikt. Het wordt een week met vele hoogtepunten!

Hotel & omgeving

Het hotel beschikt over een woonkamer met piano, beamer, boeken- en spelletjeskast. De eetzaal is een grote, sfeervolle ruimte die aan het grote zonneterras grenst. Er is ook een vuurplaats waar een gezellig kampvuur gemaakt kan worden. Tijdens het ontbijt kunt u zelf een lunchpakket klaarmaken voor onderweg. ‘s Avonds staat er steeds een viergangenmenu voor u klaar, met afwisselend verse, vegetarische en vleesmaaltijden. Met dieetwensen kan helaas geen rekening worden gehouden. We hebben de beschikking over ruime tweepersoonskamers met eigen badkamer met douche-in-bad en toilet. De meeste met balkon.

Prijzen

Reissom
€ 1.255,-
p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.

2-pk alleengebruik € 165,-

Inbegrepen
• vervoer vanaf huis v.v.
• 2x overnachting Elst (halfpension)
• busvervoer naar Zwitserland v.v.
• volpension verzorging (in hotel Clarezia)
• begeleide wandelingen
• uitstapjes met gids (incl. vervoer)

Niet inbegrepen

• lunch heen- en terugreis
• lunch tijdens uitstapjes
• entreegelden

Vervoer

Vervoer

U wordt thuis opgehaald met een taxi of minibus en naar het Linge Hotel in Elst gebracht waar u 1 overnachting heeft. De reis gaat de dag erop per taxibus verder naar Arnhem, waar we overstappen op een comfortabele touringcar. In Chur stappen we over naar een kleine bus. Tegen de avond zijn we in Waltensburg. De terugreis verloopt op vergelijkbare wijze.