Davos (Graubünden), Zwitserland

Morosani Schweizerhof Davos ****

10-daagse reis (vertrekgarantie)
vr 20 t/m zo 29 sep
vr 27 sep t/m zo 6 okt

Deze reizen zijn inmiddels volgeboekt.

Reiscategorie Rustig

1.825,00

Dagprogramma

Programmamogelijkheden

Via Duiven gaat de reis naar Zuid-Duitsland voor overnachting met diner. De volgende dag rijden we na het ontbijt verder via het Vierwoudstedenmeer naar Luzern. We bezoeken het pittoreske centrum met vele winkels en restaurants. Daarna installeren we ons in ons prachtige hotel in Davos. Na een rustdag stappen we in de panoramawagon van de legendarische Bernina Express voor een vier uur durende spectaculaire rit via 55 viaducten en 39 tunnels. Het zal u niet verbazen dat de Bernina spoorlijn tot het werelderfgoed van Unesco behoort. De trein passeert de Berninapas op 2.328 meter, het hoogste punt van de reis, om in Tirano te eindigen, een charmant stadje met een Italiaanse sfeer. Daarna rijden we met onze bus via een adembenemende tocht over de Julierpas en Berninapas terug naar ons hotel in Davos. De andere dagen verkennen we Davos, de hoogstgelegen stad van Europa. U kunt eventueel met de stadskabelbaan naar de Schatzalp gaan. Ook bezoeken we Chur, een handels- en bisschopsstad met romantische, middeleeuwse steegjes. Verder kunt u zich optioneel opgeven voor een treinreis van Chur met de Arosa-Bahn door de ongerepte natuur naar het kuuroord Arosa. Tot slot bezoeken we op de terugweg de universiteitsstad St. Gallen met de Stiftsbibliotheek. Daarna is nog ruim tijd om de stad te bezichtigen of om te winkelen. Kortom: een afwisselend programma en een klassehotel.

Hotel & omgeving

Morosani Schweizerhof Davos

Gaat u mee met de Bernina Express naar de betoverende wereld van de Zwitserse Alpen? De trein doorkruist het kanton Graubünden van noord naar zuid. U verblijft in het prachtige Morosani Schweizerhof, gelegen in het centrum van Davos Platz (op 1.560 meter). ‘s Avonds kunt u in de sfeervolle bar genieten van een heerlijk drankje. De kamers van het hotel zijn ingericht met dennenhout en voorzien van een kluisje en minibar. De meeste badkamers hebben een inloopdouche. Graag uw voorkeur opgeven bij boeking.

Prijzen

Reissom
€ 1.825,- p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk alleengebruik € 145,-

Inbegrepen
• vervoer vanaf huis v.v.
• lunch heenreis
• overnachting incl. diner heen- & terugweg
• halfpensionverzorging
• busexcursies
• treinreis Bernina Express
• entree bibliotheek St. Gallen

Niet inbegrepen
• overige lunches
• entreegelden
• extra uitstapjes

Optioneel
Treinexcursie Chur – Arosa incl. Zwitserse kaasfondue € 55,- p.p.
(min. 10 deelnemers)

Vervoer

Vervoer

U wordt thuis opgehaald met een taxi of minibus en naar het overstappunt in Duiven gebracht. Hier stapt
u na de koffie over op de bus naar een overnachting in de omgeving van Weil am Rhein. De terugreis verloopt op vergelijkbare wíjze.