Clervaux, Luxemburg

Hotel Koener ***

9-daagse reis

vr 12 t/m za 20 jun

Vitaal

Vitaal

1.365,00

Dagprogramma

Programma 

Clervaux is een stadje gelegen in een diep, nauw dal aan de oevers van de Clerve in het hartje van de Ardennen. Het beschikt over een gezellig centrum, waarin de bekende Abdij Saint-Maurice een bezoekje zeker waard is. Liefheb-bers van musea komen eveneens aan hun trekken met een museum over het Ardennenoffensief, het Musee de Maquettes des Chateaux en het beroemdste van allemaal: Musee the Family of Man. Daarnaast rijden we naar Esch- sur- Sûre met slechts 250 inwoners, gelegen op 300 meter hoogte. Het dorp wordt beschouwd als een van de mooiste in de wijde omgeving en is geheel omgeven door een rivier. In de middag stappen we in het plaatsje Insenborn aan boord van de zonneboot. Gedurende de rondvaart over de Obersauer Stausee kunt u genieten van de lokale fauna en leert u meer over de geschiedenis van het meer. Een bezoek aan de tuinen van Wiltz en aan Chateau Vianden, met mogelijkheid om koffie te drinken bij Café du Pont, behoort ook tot de mogelijkheden. Als we eenmaal langs het reusachtige feodale kasteel rijden, maken we een fotostop om dit sierlijke gebouw, waarvan de bouw teruggaat tot de 9e eeuw, bast te leggen. Een bezoekje aan de hoofdstad Luxemburg ontbreekt uiteraard niet. Een bustocht door het dal van de zeven kastelen completeert ons zeer gevarieerde programma in één van de kleinste, maar mooiste landen van Europa.

Hotel & omgeving

*** Hotel Koener
Hotel Koener ligt midden in het voetgangersgebied in het centrum van Clervaux en is al sinds 1886 eigendom van de familie Koener. Met 45 kamers, het “Chloé’s Restaurant”, een brasserie en een gezellig terras biedt het hotel u alles voor een heerlijke vakantie in Luxemburg. Het hotel beschikt over uitgebreide wellnessfaciliteiten, waaronder een binnenzwembad, een sauna en een fitness-centrum. Deze spafaciliteiten zijn bij uw verblijf inbegrepen. De kamers zijn gevestigd in een monumentaal pand, hebben warme kleuren en zijn voorzien van een douche, toilet, televisie, telefoon en haardroger.

Prijzen

Reissom
€ 1.365,-
p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk alleengebruik € 170,-

Inbegrepen
• vervoer vanaf huis v.v.
• halfpensionverzorging
• lunch heenreis
• afscheidslunch terugreis
• busexcursies
• boottocht
• entree The family of man

Niet inbegrepen
• overige lunches
• entreegelden
• extra uitstapjes

Vervoer

Vervoer

U wordt thuis opgehaald met een taxi of minibus en naar Duiven gebracht. Hier stapt u na de lunch over op de bus naar Clervaux. Aankomst in de loop van de middag, terugreis na het ontbijt.