Baveno (Lago Maggiore), Italië

Grand Hotel Dino ****

8-daagse vliegreis
vr 31 mei t/m vr 7 juni

Reiscategorie Rustig

2.395,00

Dagprogramma

Programma

Het Lago Maggiore is na het Gardameer het grootste meer van Italië (hoewel het ook deels in Zwitserland ligt). Het meer trekt al eeuwen grote namen, van Napoleon en Churchill tot Charlie Chaplin. In het Lago Maggiore liggen verschillende eilanden. De mooiste en bekendste eilanden zijn de Borromeische eilanden Isola Bella, Isola Madre en Isola dei Pescatori. Wij zullen deze ook tijdens onze reis gaan bezoeken. We beginnen rustig met voor de liefhebber een verkenning van Baveno. In de negentiende eeuw stond Baveno voornamelijk bekend als kuuroord voor de rijkste ter aarde. In het dorp zijn nog steeds veel tekenen te vinden van de grandeur. Het beschikt over een statige boulevard en zijn er enkele schitterende villa’s. We maken de komende dagen diverse excursies. Na een rustige start varen we op de derde dag naar Isola Bella, vernoemd naar Isabella, de vrouw van Carlo III. De familie Borromeo liet op het eiland een kasteel bouwen en een prachtige tuin aanleggen. Een dag later maken we een afwisselende tocht per bus/trein en boot naar Locarno. We volgen een spectaculaire treinreis door Centovalli over duizelingwekkend hoge viaducten, door tunnels, langs diepe kloven, bulderende watervallen en bossen. Aangekomen in Locarno kunnen we de taxi naar de boulevard nemen, waar we tijd hebben om uitgebreid te lunchen en te winkelen alvorens we vanuit deze plaats over het Lago Maggiore terugvaren naar ons hotel. De overige dagen zal de reisleiding verschillende optionele excursies aanbieden, bijvoorbeeld naar nabijgelegen plaatsje Feriolo en het statige Stresa, of naar de uitbundig bloeiende, botanische tuin in Verbania. Het belooft een heerlijke verwenweek te worden in la bella Italia.

Hotel & omgeving

Grand Hotel Dino

Het statige Grand Hotel Dino ligt op een prominente locatie aan de waterkant in het mooie dorpje Baveno, tussen het chique Stresa en de stad Verbania in. Het luxe hotel combineert de voordelen van een groot hotel met de rust van het leven aan de oever met panoramisch uitzicht over het Lago Maggiore. Naast het hotel is een interessante kunstgalerie en ligt de steiger voor boottochten over het meer. Het hotel wordt omgeven door tuinen en biedt zowel binnen- als buitenzwembaden en een wellnesscentrum. De kamers zijn voorzien van airconditioning, klassiek meubilair, een minibar en een satelliet-tv. Alle kamers hebben een eigen balkon en schitterend uitzicht over het meer

Prijzen

Reissom
€ 2.395,- p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk alleengebruik € 540,-

Inbegrepen
• vliegreis Milaan incl. bagage v.v.
• assistentie op luchthaven
• luchthavenbelastingen/brandstofheffingen
• bustransfer
• halfpensionverzorging
• boottocht
• rondje bus/trein/boot Lago Maggiore Express

Niet inbegrepen
• lunches
• extra uitstapjes
• entreegelden

Vervoer

Vervoer

U vliegt vanaf Amsterdam na de middag met KLM in ruim 1,5 uur naar Milaan. Aansluitend bustransfer van ca. 1 uur naar uw hotel. U vliegt om 12.50 uur weer terug naar Amsterdam (tijden onder voorbehoud).