Bad Arolsen, Duitsland

Welcome Hotel ****

8-daagse Pinksterreis
za 30 mei t/m za 6 juni 2020

Gegarandeerd vertrek!

Rustig

Rustig

1.385,00

Dagprogramma

Programmamogelijkheden
Dichte bossen, heldere meren, glooiende heuvels en groene weilanden kenmerken het Waldecker Land. De streek, op de grens van Sauerland en de deelstaat Hessen, is een geliefde vakantiebestemming met Bad Arolsen als culturele trekpleister. Wie wil zien waar de wortels van koningin-regentes Emma (van Waldeck-Pyrmont), de moeder van koningin Wilhelmina, liggen, moet in het Duitse Bad Arolsen zijn. Daar werd ze geboren en groeide ze op. Hoogtepunt is het Residenzschloss in Bad Arolsen (naast ons hotel), eeuwenlang de residentie van de vorsten en het slot waar koningin Emma eens woonde. Het kasteel is nog steeds bewoond, maar open voor bezichtiging. We gaan zeker een bustocht maken door het natuurlijk erfgoedgebied van Nationaal Park Kellerwald-Edersee, gevolgd door een boottocht over de Edersee met zicht op het hooggelegen Schloss Waldeck. Verder trekken we met de excursiebus eropuit voor landschappelijk fraaie tochten en stadsbezoeken. Telkens weer ziet u schitterende vakwerkhuizen, bijvoorbeeld in de oude keizerstad Fritzlar. Wij kunnen deze dag combineren met een bezoek aan het Thonet museum in Frankenberg. Een andere keer kunnen we een mooie route rijden via Korbach naar Brilon, historisch gezien een van de meest traditionele steden van het Sauerland. Alternatieve routes gaan naar Bad Wildungen, Willingen of naar het monumentale Unesco Bergpark Wilhelmshöhe, met fonteinen, spectaculaire watervallenen, prachtige tuinen en een reusachtig standbeeld van Hercules. Samenvattend: een fijne Pinksterweek in een sprookjesachtige omgeving.

Hotel & omgeving

**** Welcome Hotel
Het Welcome Hotel verbindt de historische omgeving met moderne flair. Het maakt deel uit van het slotcomplex van Bad Arolsen. Het centrum, met een gezellige winkelstraat en een mooi marktplein met terrasjes, bevindt zich op steenworp afstand. In het restaurant geniet u van een brede keuze aan internationale specialiteiten. Zowel het ontbijt als het diner zijn in buffetvorm. U kunt heerlijk ontspannen in de nieuwe 2000 m² grote Spa met binnenzwembad. De nieuwe superior kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, telefoon, wifi, kluisje, minibar en een gemakkelijke stoel. De badkamer heeft een ruime inloopdouche, toilet en föhn.

Prijzen

Reissom

€ 1.385,- (Superior)
p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk alleengebruik € 175,-

Inbegrepen
• vervoer vanaf huis v.v.
• halfpensionverzorging
• lunch heenreis
• afscheidslunch terugreis
• busexcursies
• boottocht

Niet inbegrepen
• overige lunches
• entreegelden
• extra uitstapjes


Vervoer

Vervoer

U wordt thuis opgehaald met een taxi of minibus en naar Zeddam gebracht. Hier stapt u na de lunch over op de bus naar Bad Arolsen. Aankomst in de loop van de middag, terugreis na het ontbijt.