Abano Terme, Italië

Park Hotel ****

10-daagse vliegreis

di 26 mei t/m do 4 juni (PINKSTEREN)
di 15 t/m do 24 sep

Vitaal

Vitaal

1.595,00

Dagprogramma

Programma 

Na aankomst in Bologna rijden we Abano Terme waar we ons installeren in ons hotel. Deze dag staat evenals de volgende dag in het teken van rust en ontspanning. De stad Abano Terme vormt samen met de nabijgelegen Montegrotto Terme het grootste thermale centrum van Europa. Het plaatsje ligt in de provincie Padova en genoot al in de Romeinse tijd bekendheid door de aanwezigheid van warmwaterbronnen. De zout- en zwavelbronnen en modderbaden zouden een heilzame werking hebben. Uiteraard hebben we ook oog voor de schitterende omgeving. Zo bekijken we enkele sierlijke, fraai gelegen villa’s, waarbij Villa Pisani geldt als de ‘koningin’ van Venetiaanse villa’s. Vervolgens is er weer tijd en ruimte voor ontspanning of een verkenning van Montegrotto Terme. Voor het bezoeken van het historische Padua trekken we een gehele dag uit. In deze stad, ooit ontstaan als vissersdorpje, liggen de botten van de heilige Antonius begraven. Deze heilige is tot op de dag van vandaag aan de orde van de dag voor mensen die iets kwijt zijn. Wie de heilige Antonius aanroept zal vinden wat hij kwijt was. Verderop in de week maken we een excursie naar de Euganische Heuvels. De met bossen en wijn- en olijfgaarden bedekte hellingen worden afgewisseld door dorpen, villa’s, kerken en kloosters. Halverwege genieten we van een échte Italiaanse lunch, inclusief een glaasje wijn en water. Als het qua tijd nog lukt bezoeken we ook nog Arquà Petrarca. Je waant je in de Middeleeuwen en verwacht dat ieder moment een edelman of krijger om de hoek kan komen. Een bezoek aan Vicenza mag uiteraard niet ontbreken. In deze ‘stad van de bouwmeester Paladio’ zien we diverse klassieke beelden en nog veel meer fraais dat ertoe leidde dat de stad sinds 1994 vermeld is op de Unesco Werelderfgoedlijst. De laatste dagen van deze reis kunt u nog heerlijk ontspannen in en om onze standplaats, zodat u als herboren weer huiswaarts keert.

Hotel & omgeving

**** Park Hotel 

Het Italiaanse kuuroord Abano Terme is prachtig gelegen in een groene omgeving en herbergt diverse hotels en maar liefst 200 thermale baden. Verken het fraaie gebied en maak een wandeling door het historische stadscentrum, door de Euganische Heuvels of bezoek het museum met kunst en maskers uit oude theaters en een kerkje en klooster uit het jaar 1400. Ons hotel heeft een sfeervolle bar, een gemeenschappelijke lounge en een tuin. Het beschikt over een 24-uursreceptie en een buiten- en binnenzwembad, een restaurant en buitenterras. De kamers zijn allen voorzien van douche, WC, haardroger, telefoon, airconditioning, satelliet TV, kluis, koelkast en balkon.

Prijzen

Reissom
Mei € 1.595,- p.p. bij 2 personen
September €1.660,- p.p. bij 2 personen

Toeslagen p.p.
2-pk alleengebruik € 105,-

Inbegrepen
• vliegreis Bologna incl. bagage v.v.
• luchthavenbelastingen/ brandstofheffingen
• bustransfers v.v.
• halfpensionverzorging
• 4 busexcursies
• Nederlandssprekende lokale gids

Niet inbegrepen
• overige lunches
• extra uitstapjes
• entreegelden

 

Vervoer

Vervoer

U vliegt vanaf Eindhoven met Transavia in ruim Per lijnvlucht in ca. 2 uur naar Bologna. Aansluitend bustransfer van ca. 45 minuten naar uw hotel in Abano Terme. U vliegt in de loop van de middag weer terug naar Eindhoven (tijden onder voorbehoud).